Okužba s covid-19 v enem od ljubljanskih vrtcev

Foto: Profimedia
Okužbo so potrdili pri študentki, ki je delala v vrtcu.
Oglej si celoten članek

V vrtcu Hansa Christiana Andersena so včeraj pozno zvečer izvedeli, da je ena od študentk, ki je v ponedeljek in torek delala v dveh oddelkih enote vrtca, pozitivna na novi koronavirus, poroča spletni portal Siol.net. Študentka je po navedbah portala takoj, ko se je pojavil sum, ostala doma. Starše prisotnih otrok so o tem obvestili že včeraj, otroke pa so danes zadržali doma. V samoizolaciji sta po poročanju Siola tudi še dve delavki, ki sta bili v pogostejšem stiku z okuženo osebo.

Slovenija Najnovejši ukrepi, ki jih je sprejela vlada

Epidemiologi so podrobneje preverili gibanje študentke in popisali vse njene stike, NIJZ pa je z okuženo opravil intervju. Na podlagi pridobljenih podatkov je NIJZ po poročanju Siola danes za 21 otrok in dve delavki vrtca preventivno odredil karanteno za 14 dni. 

Neuradni podatki Spet skok novih okužb pri nas, zdaj že res slabo kaže

V Sloveniji so sicer včeraj potrdili 21 novih okužb z virusom Sars-CoV-2, danes do 12. ure pa so po besedah vladnega govorca Jelka Kacina potrdili še šest pozitivnih testov. Zaradi naraščajočega števila novih okužb je vlada na današnji seji sprejela nove ukrepe, o čemer več pišemo v prispevku Najnovejši ukrepi, ki jih je sprejela vlada

Covid-19 Hrvaško bodo še danes vrgli s seznama varnih držav

Od sobote naprej bo spremenjen tudi seznam varnih držav - Hrvaška, Češka in Francija bodo po novem uvrščene na rumeni seznam, Belgija in Nizozemska pa na zelenega. O tem več v prispevku Hrvaško bodo še danes vrgli s seznama varnih držav.

Zdravje Dr. Ihan: Ponavljamo vse napake iz odziva na italijanski prvi val

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:44 3. Julij 2020.

    Ma tamau / tamala je malo zakašljal in takoj ma korono, dejte jih zapreti v sterilne inkubatorje in pa dovajajte …

  • ode
    01:11 3. Julij 2020.

    Razkrivamo skrajneža, ki je zmerjal pripadnike Slovenske vojske: Gre za diletantskega režiserja filma Preboj Dejana Baboseka! (N. 24)

  • 22:06 2. Julij 2020.

    Slaba novica. V vrtcu je izogibanje tesnemu stiku praktično nemogoče.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.