Slovenija
28384 ogledov

Hrvaško bodo še danes vrgli s seznama varnih držav

Hrvaška plaža 19. Hrvaška
Poleg Hrvaške bodo z zelenega seznama umaknili Francijo in Češko.

Vlada bo danes spremenila seznam držav, ki so uvrščene na zeleno oz. rumeno listo. "Ponekod, zlasti v zahodni Evropi se razmere izboljšujejo, imamo države, kjer je število okuženih padlo pod 10," je povedal vladni govorec Jelko Kacin. "Do sedaj niso bile na zeleni listi, a po novem bodo. To sta Belgija in Nizozemska."

Alojz Ihan Zdravje Dr. Ihan: Ponavljamo vse napake iz odziva na italijanski prvi val
vlada seja Slovenija Najnovejši ukrepi, ki jih je sprejela vlada

Obenem bodo tri države zeleni seznam zapustile, in sicer Češka, Francija in Hrvaška. 

"Verjetno so ljudje na hrvaški obali v kakšnem mirnem kraju bolj na varnem kot v gneči v Sloveniji. Slovenskim državljanom, ki se vračajo s Hrvaške, ne bo treba v karanteno, a naj bodo od sobote naprej pripravljeni na to, da jih bo policist vprašal, kje so bili."

Jelko Kacin

Slovenski državljani, ki so v tem trenutku v zeleni Hrvaški, se bodo tako po besedah Kacina v soboto znašli v državi, ki je na rumeni listi. "Ne bo jim treba v karanteno, a morajo biti pripravljeni na to, da jih bo policist vprašal, kje so bili na Hrvaškem," je poudaril Kacin. "Lahko bodo pokazali račun, kje so bili. Želimo spraševati slovenske državljane, ali so bili samo na Hrvaškem ali še kje drugje. Teh poskusov zavajanja je bilo preveč, zato bomo ukrepali."

Covid-19, UKC Ljubljana Neuradni podatki Zdravje Spet skok novih okužb pri nas, zdaj že res slabo kaže Hvar Nove okužbe Svet Še naprej naraščanje okužb na Hrvaškem

Spremembe seznama držav na zeleni in rumeni listi se bodo zgodile s petka na soboto.

Obenem je Kacin napovedal, da bo vlada poskrbela za to, da bo potniku vročena karantenska odločba direktno na mejnem prehodu. "Potnik mora biti tam jasno obveščen o svojih obveznostih," je poudaril Kacin. "Od tam se mora odpeljati direktno na kraj, kjer bo naslednjih 14 dni izoliran."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 23:41 02.julij 2020.

    PvM , kaj delaja na AC avtobus iz Gostivarja- Makedonija, kaj dela na AC avto iz Moldavije, kaj dela na AC Danec in ŠPANEC , kal dela Čeh , ki je na Lomu prišel tankat in plačat brez maske kaj ...prikaži večj delajo Romunski lopovi s kombiji !!!!!

  • softundsicher 22:01 02.julij 2020.

    Ja nič, bo treba na Nizozemsko na dopust.

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 18:51 02.julij 2020.

    ha,ha, ja kdo pa je dal vsem povprek državljanstvo namesto delovne vize. zakaj švicarji nimajo teh problemov. očitno je bil velik interes vzpostaviti vzporedno volilno bazo, da lahko vplivajo na vsakokratne volitve. ko pa se docela udomačijo, pa še pljuvajo ...prikaži več po sloveniji. kdo že to forsira?