Svet
14206 ogledov

Še naprej naraščanje okužb na Hrvaškem

Hvar Relax turizem
Stanje novih okužb z novim koronavirusom na Hrvaškem se ne umirja. Končni podatki za včeraj še niso znani, a že zdaj je jasno, jih bo več kot 60.

Podatki posameznih županij, ki so že znani, kažejo, da so na Hrvaškem včeraj odkrili več kot 70 novih okužb.

Izmed 156 vzorcev, ki so bili odvzeti na območju Osijeka, je bilo kar 24 pozitivnih, poročajo hrvaški portali, v Zagrebu 19, v Splitsko-dalmatinski županiji je pet novih primerov. 

Od teh so trije iz Splita, eden iz Segeta in eden iz Prološca. Ena oseba iz Splita in oseba iz Segeta sta bili testirani v Zagrebu. Dva nova primera iz Splita in oseba iz Prološca sta bila v stiku s predhodno obolelimi. 

Karlovška županija ima tri nove primere, potrjenih je tudi deset novih primerov covida-19 v Požeško-slavonski županiji, v Istrski imajo dva nova primera. 

Takšno je stanje okužb na hrvaški obali. 

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je danes obiskal Split, kjer se je prepričal, kako so pripravljeni na morebitni večji porast okužb. Pri tem je povedal, da po jutranjih podatkih Hrvaška beleži približno isti porast kot včeraj. Po njegovih besedah znakov eksponentnega naraščanja ni. Vseeno gre za predvidevanja, skupni novi uradni podatki naj bi bili znani po 14. uri. 

Več sledi ...

Brač Svet Tako so videti hrvaške plaže Hrvaška plaža Ocene Svet Hrvati med tremi najbolj prizadetimi na svetu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Covid_1984 13:06 02.julij 2020.

    če bomo nehali upoštevati, kar gobcajo znanstvenički, ki popoldan nastavljajo gatesu, bo takoj konec panike :)