Zdravje > Aktualno
8484 ogledov

Spet skok novih okužb pri nas, zdaj že res slabo kaže

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Po besedah Bojane Beović smo včeraj zabeležili še več novih okužb.

"Število okuženih v Sloveniji kar narašča. V zadnjih dneh je pravzaprav vsak dan več novih kot prejšnji dan," je za Radio Slovenija zjutraj povedala infektologinja Bojana Beović. Po njenih besedah smo včeraj neuradno zabeležili kar 19 novih okužb. Ob tem je povedala, da sicer še ni videla uradnih podatkov in da si želi, da bi bila odkrita kakšna okužba manj. Na žalost se je izkazalo, da jih je celo več. 

Zaskrbljenost nad epidemiološko sliko je epidemiologinja izrazila že včeraj, po podatkih za torek, ko je Slovenija imela 13 novih okužb s covidom-19. Dejala je, da jo poleg uvoženih primerov skrbijo tudi sekundarne okužbe in primeri neznanega izvora.

Če se bo število novo odkritih okužb povečalo le za dva primera na dan in bodo takšne razmere trajale dva tedna, Slovenija ne bo več epidemiološko varna država. Trenutno je število aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev 5,8, meja za varno državo je deset.

V Sloveniji so okužbe so okužbe precej razpršene po celotni državi, kar je predvsem posledica dejstva, da jih je večina vnesenih iz držav iz t. i. rdečega seznama, že nekaj dni opozarjajo strokovnjaki. 

Uradne podatke še čakamo. 

Več sledi.... 

Komentarjev 5
  • miho 10:30 02.julij 2020.

    Bog nam pomagaj!

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 09:52 02.julij 2020.

    Največ skode v temle sranju z bacilčkom so naredili ranocelniki,ki misljo,da so vsemogočni in nedotakljivi!Vse,ki so prenesli okužbe na druge zaposlene in paciente bi moral načevljat na borzo dela,ne pa,da guncajo afne po bolncah,ker nimajo nobenga dela z pacienti,saj ni ...prikaži več nobenih specialističnih več,ker je kao nevarno za prenos bacilčka!

  • jjjaaannneeezzz 09:45 02.julij 2020.

    Pejt ti Covidar 1984 nekam. Sigurno bi bil prvi, ki jo ucvrl, če bi moral delati s Covid bolniki. Sama usta...