Slovenija
2538 ogledov

Okužba s covid-19 v enem od ljubljanskih vrtcev

Garderoba v vrtcu
Okužbo so potrdili pri študentki, ki je delala v vrtcu.

V vrtcu Hansa Christiana Andersena so včeraj pozno zvečer izvedeli, da je ena od študentk, ki je v ponedeljek in torek delala v dveh oddelkih enote vrtca, pozitivna na novi koronavirus, poroča spletni portal Siol.net. Študentka je po navedbah portala takoj, ko se je pojavil sum, ostala doma. Starše prisotnih otrok so o tem obvestili že včeraj, otroke pa so danes zadržali doma. V samoizolaciji sta po poročanju Siola tudi še dve delavki, ki sta bili v pogostejšem stiku z okuženo osebo.

vlada seja Slovenija Najnovejši ukrepi, ki jih je sprejela vlada

Epidemiologi so podrobneje preverili gibanje študentke in popisali vse njene stike, NIJZ pa je z okuženo opravil intervju. Na podlagi pridobljenih podatkov je NIJZ po poročanju Siola danes za 21 otrok in dve delavki vrtca preventivno odredil karanteno za 14 dni. 

Covid-19, UKC Ljubljana Neuradni podatki Zdravje Spet skok novih okužb pri nas, zdaj že res slabo kaže

V Sloveniji so sicer včeraj potrdili 21 novih okužb z virusom Sars-CoV-2, danes do 12. ure pa so po besedah vladnega govorca Jelka Kacina potrdili še šest pozitivnih testov. Zaradi naraščajočega števila novih okužb je vlada na današnji seji sprejela nove ukrepe, o čemer več pišemo v prispevku Najnovejši ukrepi, ki jih je sprejela vlada

Hrvaška plaža Covid-19 Slovenija Hrvaško bodo še danes vrgli s seznama varnih držav

Od sobote naprej bo spremenjen tudi seznam varnih držav - Hrvaška, Češka in Francija bodo po novem uvrščene na rumeni seznam, Belgija in Nizozemska pa na zelenega. O tem več v prispevku Hrvaško bodo še danes vrgli s seznama varnih držav.

Alojz Ihan Zdravje Dr. Ihan: Ponavljamo vse napake iz odziva na italijanski prvi val

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • MihaPu 22:44 03.julij 2020.

    Ma tamau / tamala je malo zakašljal in takoj ma korono, dejte jih zapreti v sterilne inkubatorje in pa dovajajte jim zrak prekužen ioniziran in brez prahu, otroci bodo zdravi in skakali od veselja ter bolehcali vsako poletje do konca ...prikaži veča svojega življenja.

  • ode 01:11 03.julij 2020.

    Razkrivamo skrajneža, ki je zmerjal pripadnike Slovenske vojske: Gre za diletantskega režiserja filma Preboj Dejana Baboseka! (N. 24)

  • Preprostež 22:06 02.julij 2020.

    Slaba novica. V vrtcu je izogibanje tesnemu stiku praktično nemogoče.