Osmi primer koronavirusa, okužen je zdravnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po neuradnih informacijah je okuženi zdravnik v zdravstvenem domu.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji so potrdili osmi primer okužbe z novim koronavirusom, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Informacijo o novem primeru so sicer najprej objavili na spletni strani Zdravstvenega doma Metlika, kjer bodo do nadaljnjega sprejemali le nujne primere.

Po neuradnih informacijah STA je okuženi zdravnik v zdravstvenem domu. Da gre za zdravnika splošne medicine iz ZD Metlika, je poročal tudi RTV SLO. Zdravnik je bil na potovanju in se je vračal preko Italije. Ker se je slabo počutil, je po poročanju RTV SLO včeraj ostal doma, pred tem pa je bil v stiku s 54 zaposlenimi in tudi pacienti.

ZD bo do nadaljnega odprt le za urgentne primere. Bolnike, ki so bili z njim v stiku, naj bi že pozvali, da se javijo pristojnim službam.

To je sicer že druga potrjena okužba danes. Prvo so potrdili pri partnerki 32-letnika s Štajerske, ki je bil šesti okuženi z novim koronavirusom. Kot kaže, sta se okužila na potovanju v Italiji. Oba sta sicer zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, kjer so po zagotovilu pristojnih sprejeli ustrezne ukrepe.

Testiranja Okužena je tudi žena farmacevta, ki dela na UKC Maribor

Prvi primer potrjene okužbe je bil pri starejšem Ljubljančanu, ki je minuli konec tedna pripotoval iz Maroka skozi Italijo. Tudi osebi, pri katerih so potrdili drugo in tretjo okužbo, sta bili na istem potovanju. Četrti in peti primer okužbe so potrdili pri moškem in ženski, ki sta potovala po Italiji.

Foto: Profimedia Koronavirus

Koronavirus Vsi, ki imajo kakršnekoli akutne bolezni, naj javnih prireditev ne obiskujejo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:44 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 02:19 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 21:52 6. Marec 2020.

    Čudimo se, če navadni državljani, ki so slabo prebrali opozorila glede korona virusa, počnejo neumnosti. Ja hudiča! Kaj si pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.