Otrok v karanteni, kaj pa plačilo vrtca?

Foto: Profimedia
Na nas so se obrnili bralci z vprašanjem, ali so upravičeni do oprostitve plačila vrtca, ker je otrok v karanteni zaradi tesnega stika z vzgojiteljico, ki je bila pozitivna na covid-19?
Oglej si celoten članek

Številni razredi v šolah in oddelki v vrtcih so bili in še bodo zaradi tveganega stika z okuženim s covid-19 napoteni v 10 dnevno karanteno. Nekateri starši so nam zaupali, da niso dobili obvestila, ali pa niso vedeli, da so za čas karantene otroka oproščeni plačila vrtca.

Komentar Je čas, da postanemo glasni tudi cepljeni?

Zato navajamo primer iz Kamnika, kjer so starši otroka, ki je bil v tveganem stiku z okuženo vzgojiteljico, s strani vrtca prejeli obvestilo z navodili in elektronsko pošto, kamor morajo poslati podatke o otroku, da jim za čas karantene ne bo treba plačati vrtca. O karanteni vrtec sicer obvesti tudi NIJZ.

Izpoved bralke Karantena: Odpoved krompirjevih počitnic v zadnjem hipu

Foto: Profimedia Karantena

Da za čas, ko je otrok zaradi stika z okuženim v karanteni, vrtca ni treba plačati, so za zurnal24.si potrdili tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ): "Starši so za dneve odsotnosti otroka iz vrtca zaradi odrejene karantene oproščeni plačila za vrtec. Pogoj za oprostitev je predložitev odločbe o karanteni."

V tem primeru Pritisk na necepljene: Obeta se jim zaprtje

Z ministrstva so še pojasnili, da morajo starši vrtcu predložiti odločbo o karanteni otroka, vrtec pa jim za dneve odsotnosti obračuna oprostitev. Izpad plačil staršev vrtcu krije občina ustanoviteljica, le-ta pa sredstva uveljavlja pri MIZŠ.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:54 24. Oktober 2021.

    kaj rinete otroka v vrtec,vsi prav vsi boste mel cel cajt težave,sam plačevali boste,otroka doma met in pika,verjemite vse se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.