Svet
42266 ogledov

Pritisk na necepljene: Obeta se jim zaprtje

Cepljenje v Sloveniji Epa
Ko bo na intenzivni negi v bolnišnicah zapolnjenih 600 ali več postelj, bodo Avstrijci za vse necepljene osebe odredili zaprtje (Lockdown).

Turkizno-zelena koalicija in guvernerji v Avstriji povečujejo pritisk na necepljene državljane. Če bo na oddelkih za intenzivno nego več kot 600 bolnikov s koronavirusom, bodo necepljene osebe prisiljene v izolacijo na domu.

bolezen Magazin Ali nam pomaga cepljenje proti gripi?

Zvezna vlada pod vodstvom novega avstrijskega kanclerja Alexandera Schallenberga želi še dodatno zategniti pas okoli necepljenih, saj se okužbe s koronavirusom dramatično povečujejo, piše časnik Kleine Zeittung. 

Cepljenje Svet 130 italijanskih družin zaradi obveznega cepljenja zahteva azil v Avstriji

Kot poročajo avstrijski mediji so Schallenberg, podkancler Werner Kogler, zdravstveni minister Wolfgang Mückstein in ministrica za turizem Elisabeth Köstinger na petkovem večernem srečanju predstavili nov načrt v petih korakih.

Cepljenje v Sloveniji Slovenija Afera s cepivom Janssen se nadaljuje: Vlada ignorirala NIJZ in stroko

Cepljenje v Sloveniji | Avtor: Epa Epa

Zaklepanje za necepljene

Načrt v petih točkah predvideva zaprtje oziroma izolacija za necepljene. Prvi pogoj je, da je v enotah intenzivne nege zasedenih več kot 600 postelj z okuženimi s koronavirusom. Trenutno je na enotah intenzivne nege v Avstriji 224 ljudi, zadnjič pa je avstrijski zdravstveni sistem prag 600 zasedenih postelj z bolniki s koronavirusom zabeležil 11. aprila. Takrat je bilo na intenzivnih oddelkih avstrijskih bolnišnic 611 oseb.

Cepljenje cepivo covid-19 Zdravje Ameriška študija: zgolj tolikšen odstotek polno cepljenih zboli za covid-19

Necepljeni bi lahko v tem primeru svoj zasebni bivalni prostor zapustili le ob odhodu na delo, skrbi za svojce, obisku zdravnikov ali bolnišnic. Avstrija je sicer z nekaj več kot 60-odstotno pokritostjo precepljenosti populacije glede na evropsko povprečje v spodnji sredini.
 

Komentarjev 34
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:47 25.oktober 2021.

    Bravo Avstrija! Upam, da bo Slovenija naredila enako. Dovolj je korone, čas bo, da se vrnemo v normalo, ampak kot kaže z nekimi milimi ukrepi med Slovenci pač ne gre.

  • bobubob 17:38 24.oktober 2021.

    Kaj pa 'odhod' na pokopališče, jim bo dovoljen? Ali pa bo tudi tam zanje veljala prepoved in jih bodo kot t.i. necepljene, brez imena, zagrebli za pokopališkim zidom, kot včasih brezdomce ali grešnike ? Samo še ukrep 'rumena zvezda na ...prikaži veča maski za necepljene' manjka. Ali, če smo res že dosegli civilizacijski vrh, morda - grmade ?

  • rd2dmk2 18:55 23.oktober 2021.

    cepljenje.. hm...ko grest esklenit življensko zavarovanje kaj vas vprašajo ! ste base jumper, mogoče po poklicu miner ? nema zavarovanja... cepljenje je isto. ali drugače.. kolk otrok rata težko bolanih po "otroškem" cepljenju. 1, 2 ali trije ? pa kaj ...prikaži večkaj je to boste rekli.. ja to ni nič. pa družine dobijo kako pomoč ? se kdo vpraša ali imajo ti trije otroci bratca ali sestrico. ki ostanejo brez otroštva, ker se vse mora dogajata okoli zbolele osebe. kako starši finančno preživijo družino.