Slovenija
3905 ogledov

Otrok v karanteni, kaj pa plačilo vrtca?

Vrtec
Na nas so se obrnili bralci z vprašanjem, ali so upravičeni do oprostitve plačila vrtca, ker je otrok v karanteni zaradi tesnega stika z vzgojiteljico, ki je bila pozitivna na covid-19?

Številni razredi v šolah in oddelki v vrtcih so bili in še bodo zaradi tveganega stika z okuženim s covid-19 napoteni v 10 dnevno karanteno. Nekateri starši so nam zaupali, da niso dobili obvestila, ali pa niso vedeli, da so za čas karantene otroka oproščeni plačila vrtca.

Covid-19, koronavirus Komentar Slovenija Je čas, da postanemo glasni tudi cepljeni?

Zato navajamo primer iz Kamnika, kjer so starši otroka, ki je bil v tveganem stiku z okuženo vzgojiteljico, s strani vrtca prejeli obvestilo z navodili in elektronsko pošto, kamor morajo poslati podatke o otroku, da jim za čas karantene ne bo treba plačati vrtca. O karanteni vrtec sicer obvesti tudi NIJZ.

Karantena bolniška bolan otrok Izpoved bralke Slovenija Karantena: Odpoved krompirjevih počitnic v zadnjem hipu

Karantena | Avtor: Profimedia Profimedia

Da za čas, ko je otrok zaradi stika z okuženim v karanteni, vrtca ni treba plačati, so za zurnal24.si potrdili tudi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ): "Starši so za dneve odsotnosti otroka iz vrtca zaradi odrejene karantene oproščeni plačila za vrtec. Pogoj za oprostitev je predložitev odločbe o karanteni."

Cepljenje v Sloveniji V tem primeru Svet Pritisk na necepljene: Obeta se jim zaprtje

Z ministrstva so še pojasnili, da morajo starši vrtcu predložiti odločbo o karanteni otroka, vrtec pa jim za dneve odsotnosti obračuna oprostitev. Izpad plačil staršev vrtcu krije občina ustanoviteljica, le-ta pa sredstva uveljavlja pri MIZŠ.
 

 
Komentarjev 1
  • krucefiks 18:54 24.oktober 2021.

    kaj rinete otroka v vrtec,vsi prav vsi boste mel cel cajt težave,sam plačevali boste,otroka doma met in pika,verjemite vse se da če se hoče,nazadnje pa še en starš doma pa vseeno v vrtec otroka vozi ????

Sorodne novice