Peterica z alternativnim predlogom vlade

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Razvojna koalicija naj bi vključevala tako SDS kot NSi.
Oglej si celoten članek

Peterica intelektualcev je pred petkovim glasovanjem o Marjanu Šarcu za mandatarja na poslance in javnost včeraj popoldne naslovila odprto pismo, v katerem podaja alternativna predloga oblikovanja nove vlade.

Pismo so podpisali Peter Jambrek, Dimitrij Rupel, Romana Jordan, Matej Avbelj in Tomaž Zalaznik.

Usklajevanja Bratuškova odstopila od svoje želje

Po njihovem prvem predlogu bi se oblikovala t. i. velika sredinska koalicija, v kateri bi bile SD, LMŠ, SMC, SAB, SDS, NSi in SNS. Po drugem predlogu pa bi oblikovali t. i. razvojno sredinsko koalicijo, v kateri bi bile LMŠ, SMC, SAB, SDS in NSi.

Nevtralni koordinator

Obe vladi bi po predlogu petih podpisnikov koordinirala politično nevtralna osebnost. Ena od predlaganih vlad je po njihovem prepričanju potrebna, ker ocenjujejo, da bo Šarčeva vlada, ki se nakazuje, politično pristranska in projektno neučinkovita.

Sestavljanje vlade Tonin: Odstopil bom, ko bodo imenovani ministri

Foto: Anže Petkovšek Marjan Šarec po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS V petek glasovanje o Šarcu

Kot je znano, bodo poslanke in poslanci v petek glasovali o Marjanu Šarcu kot mandatarju. Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so se sporazumele o oblikovanju manjšinske vlade ter parafirale protokol o sodelovanju z Levico, ki je napovedala podporo mandatarju in vladi.

Parafirali Zdaj tudi formalno, Levica bo sodelovala s petorčkom

Izvršilni odbor NSi, ki v začetku ni zavračala sodelovanja s Šarcem, je medtem poslanski skupini svoje stranke svetoval, naj na petkovem glasovanju ne podpre kandidata za predsednika vlade Marjana Šarca.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:10 16. Avgust 2018.

    No no pametnjakoviči sedaj šele boste videli ko bo komedijant začel z zabavo ......hočemo komedijanta....juhu kak bo veselo ....

  • 00:00 16. Avgust 2018.

    Jebeš državo, ki nima Janše.

  • 22:48 15. Avgust 2018.

    Ta inteligenca so sami zagrizeni pristaši SDS-a. ki ne morejo dojeti, da njihov vsemogočni ne bo vladar Slovenije.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.