Slovenija
2630 ogledov

Peterica z alternativnim predlogom vlade

Zmago Jelinčič, Matej T. Vatovec, Marjan Šarec, Janez Janša, Dejan Židan, Matej Tonin in Alenka Bratušek Anže Petkovšek
Razvojna koalicija naj bi vključevala tako SDS kot NSi.

Peterica intelektualcev je pred petkovim glasovanjem o Marjanu Šarcu za mandatarja na poslance in javnost včeraj popoldne naslovila odprto pismo, v katerem podaja alternativna predloga oblikovanja nove vlade.

Pismo so podpisali Peter Jambrek, Dimitrij Rupel, Romana Jordan, Matej Avbelj in Tomaž Zalaznik.

Alenka Bratušek na soočenju predsednikov strank Usklajevanja Slovenija Bratuškova odstopila od svoje želje

Po njihovem prvem predlogu bi se oblikovala t. i. velika sredinska koalicija, v kateri bi bile SD, LMŠ, SMC, SAB, SDS, NSi in SNS. Po drugem predlogu pa bi oblikovali t. i. razvojno sredinsko koalicijo, v kateri bi bile LMŠ, SMC, SAB, SDS in NSi.

Nevtralni koordinator

Obe vladi bi po predlogu petih podpisnikov koordinirala politično nevtralna osebnost. Ena od predlaganih vlad je po njihovem prepričanju potrebna, ker ocenjujejo, da bo Šarčeva vlada, ki se nakazuje, politično pristranska in projektno neučinkovita.

Matej Tonin Sestavljanje vlade Slovenija Tonin: Odstopil bom, ko bodo imenovani ministri

Marjan Šarec po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS | Avtor: Anže Petkovšek Sestanek predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so po umiku NSi iz koalicijskih pogajanj nadaljevali pogovore o možnosti oblikovanja koalicije. Anže Petkovšek
V petek glasovanje o Šarcu

Kot je znano, bodo poslanke in poslanci v petek glasovali o Marjanu Šarcu kot mandatarju. Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so se sporazumele o oblikovanju manjšinske vlade ter parafirale protokol o sodelovanju z Levico, ki je napovedala podporo mandatarju in vladi.

srečanje strank Parafirali Slovenija Zdaj tudi formalno, Levica bo sodelovala s petorčkom

Izvršilni odbor NSi, ki v začetku ni zavračala sodelovanja s Šarcem, je medtem poslanski skupini svoje stranke svetoval, naj na petkovem glasovanju ne podpre kandidata za predsednika vlade Marjana Šarca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • evelux 08:10 16.avgust 2018.

    No no pametnjakoviči sedaj šele boste videli ko bo komedijant začel z zabavo ......hočemo komedijanta....juhu kak bo veselo ....

  • Tupamaros 00:00 16.avgust 2018.

    Jebeš državo, ki nima Janše.

  • umetnik123 22:48 15.avgust 2018.

    Ta inteligenca so sami zagrizeni pristaši SDS-a. ki ne morejo dojeti, da njihov vsemogočni ne bo vladar Slovenije.