Slovenija
5005 ogledov

Bratuškova odstopila od svoje želje

Alenka Bratušek na soočenju predsednikov strank Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve
Generalni sekretarji strank petorčka so danes opravili prvi krog kadrovskih usklajevanj.

Generalni sekretar SAB Jernej Pavlič je po današnjih usklajevanjih potrdil, da je stranka odstopila od želje po podpredsedniškem mestu za Alenko Bratušek. SAB naj bi sicer po neuradnih informacijah prevzela ministrstvo za infrastrukturo, ki so si ga sicer želeli v SD in SMC.

V strankah podrobnosti današnjega kadrovskega usklajevanja niso izdali, češ da je še več točk odprtih in da je bil tak dogovor med generalnimi sekretarji. Po neuradnih informacijah pa so bolj ali manj začrtali strankarsko razdelitev resorjev.

LMŠ naj bi poleg vodenja vlade, ki bo po petkovem glasovanju pripadlo prvaku stranke Marjanu Šarcu, dobila še pet resorjev - poleg že znanega finančnega in notranjega naj bi vendarle prevzela še ministrstvo za zdravje, v medijih pa se omenjata še ministrstvi za javno upravo in mesto ministra brez listnice za kohezijo.

Že dalj časa se govori, da naj bi prvak SMC Miro Cerar prevzel vodenje ministrstva za zunanje zadeve, prvak DeSUS Karl Erjavec pa bi se vrnil na ministrstvo za obrambo.

SMC bi sicer dobila štiri resorje, med drugim po poročanju Večera tudi gospodarstvo, kjer bi lahko ostal minister Zdravko Počivalšek. DeSUS pripadata dva resorja, predvidoma bi ohranili okoljskega.

Tudi SAB naj bi dobila dva resorja, med drugim infrastrukturnega. Po poročanju Večera naj bi za krmilo sedla prav predsednica stranke Bratuškovba.

Pričakovati je, da bi SD, ki bo z Dejanom Židanom dobila mesto predsednika DZ, lahko prevzela še ministrstvi za izobraževanje in za delo.

Dal namig o razrezu Slovenija Janša marsikdaj nasmeji Šarca Dejan Židan, Miro Cerar in Matej Tonin Dvojni prejemki Slovenija Poleg ministrske plače še poslanski pavšal

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mirror 14:09 15.avgust 2018.

    Ko se se spomnili Alenkinega "reševanja bankrota države" s petimi milijardami novega kredita z visokimi obrestmi, likvidaciji Probanke in Faktor Banke, prodaje Mercatorja Hrvatom, njenim odstopom, komisarske avanture v Bruslju in njenega uspeha na volitvah, so se vodje strank odločili drugače.

  • jakec1575 08:40 14.avgust 2018.

    torej se ne na okolju ne na obrambi v naslednjih 4 letih ne bo nic spremenilo. Kjer je karel vlada razpust.

  • miki1234 08:24 14.avgust 2018.

    iz leta v leto se isti gnoji porekladajo samo s stolčka na stolček...

Sorodne novice