Primer Šiško: Pred sodiščem postroj in bela limuzina

Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava Foto: mariborinfo.com Andrej Šiško glavna obravnava
Na mariborskem sodišču poteka glavna obravnava zoper Andreja Šiška.
Oglej si celoten članek

Poleg samooklicanega vodje Štajerske varde Andreja Šiška je na sodišču tudi Matej Lesjak. Obema očitajo ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve in pomoči pri tem dejanju. 

Pred začetkom obravnave so pred Okrožnim sodiščem v Mariboru privrženci Šiška priredili pravi šov. Kot poroča Mariborinfo.com, so začetek obravnave pospremili s postrojem pred sodiščem. Pred poslopje se je nato pripeljala bela limuzina, iz katere so izstopili člani varde.

xxx

Slovenija "Cilj je preprečiti Šišku, da kandidira na volitvah"

Šiško je v priporu že vse od jeseni. Pred enim mesecem je mariborsko tožilstvo zoper njega vložilo še eno obtožnico. Bremenijo ga razžalitve uradne osebe. Neuradno naj bi bilo to povezano z dogajanjem marca lani, ko je Šiško izrazil zgroženost nad policijskim ravnanjem, ki je bilo po njegovi oceni pretirano nasilno. 

Šišku sicer tožilstvo očita ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Iz objav z zborovanja Štajerske varde naj bi bilo namreč razvidno, da je pozival k strmoglavljenju najvišjih predstavnikov države. 

Slovenija Še ena obtožba za Šiška

Slovenija Šiško udaril iz pripora

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.