Slovenija
9691 ogledov

Primer Šiško: Pred sodiščem postroj in bela limuzina

Andrej Šiško glavna obravnava
1/7
Jure Banfi, mariborinfo.com
Na mariborskem sodišču poteka glavna obravnava zoper Andreja Šiška.

Poleg samooklicanega vodje Štajerske varde Andreja Šiška je na sodišču tudi Matej Lesjak. Obema očitajo ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve in pomoči pri tem dejanju. 

Pred začetkom obravnave so pred Okrožnim sodiščem v Mariboru privrženci Šiška priredili pravi šov. Kot poroča Mariborinfo.com, so začetek obravnave pospremili s postrojem pred sodiščem. Pred poslopje se je nato pripeljala bela limuzina, iz katere so izstopili člani varde.

Anica Bidar Slovenija "Cilj je preprečiti Šišku, da kandidira na volitvah"

Šiško je v priporu že vse od jeseni. Pred enim mesecem je mariborsko tožilstvo zoper njega vložilo še eno obtožnico. Bremenijo ga razžalitve uradne osebe. Neuradno naj bi bilo to povezano z dogajanjem marca lani, ko je Šiško izrazil zgroženost nad policijskim ravnanjem, ki je bilo po njegovi oceni pretirano nasilno. 

Šišku sicer tožilstvo očita ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Iz objav z zborovanja Štajerske varde naj bi bilo namreč razvidno, da je pozival k strmoglavljenju najvišjih predstavnikov države. 

Andrej Šiško Slovenija Še ena obtožba za Šiška Andrej Šiško na soočenju predsednikov strank Slovenija Šiško udaril iz pripora

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
Sorodne novice