Slovenija
2864 ogledov

Tožilstvo zahteva preiskavo tudi zoper nekdanjega člana podmladka SDS

Šiško štajerska varda Facebook
Novo zaslišanje Šiška bo v torek.

Zagovornik Andreja Šiška Viktor Osim je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. Na ta način skuša doseči izpustitev Andreja Šiška, ki je v priporu od srede prejšnjega tedna. Vodjo takoimenovane Štajerske varde je preiskovalni sodnik najprej spustil na prostost, potem pa so ga, zaradi odločitve zunajobravnavnega senata, ki je menil, da pri Šišku sum glede ščuvanja k nasilni spremembi obstaja, ponovno prijeli.

Andrej Šiško štajerska varda Strašljivo Slovenija Na spletu se je pojavil 7-minutni posnetek govora Šiška zamaskiranim Štajercem

Podan predlog za preiskavo zoper nekdanjega člana podmladka SDS

Na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu so za Večer potrdili, je bil podan predlog za uvedbo preiskave tudi zoper drugoosumljenega. Šlo naj bi za Mateja Lesjaka, ki je bil še nekaj dni nazaj član izvršnega odbora podmladka stranke SDS. Po podatkih Večera naj bi Lesjak na shod v Apače novačil nekaj posameznikov, "postroj" pa je tudi snemal in fotografiral.

Zaslišanje Šiška v torek

Sodišče o tožilski zahtevi še ni odločilo, zaslišanje Šiška naj bi bilo v torek, po tem pa bo preiskovalna sodnica odločila, ali bo uvedena preiskava.

"Policija stavka, Sova stavka, vojska ima nezadostno oceno. Andrej Šiško, ki se trudi, da bi pomagal pri zaščiti slovenske države, je zaprt. Jaz se ob tem ne počutim varno, kaj pa vi?" pa je danes v Ljubljani spraševala sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija in Šiškova tiskovna predstavnica, Anica Bidar.

Šiška podpira tudi gozdni Joža

Bidarjeva zatrjuje, da Štajerska varda deluje naprej, kljub temu, da je njen poveljnik v priporu. Na prašanje, ali je poveljevanje prevzel njegov namestnik pa ni znala odgovoriti, čeprav je novinarje sklicala ravno z namenom, da pojasni, kako bo v prohodnje delovala Štajerska varda.

Bidarjeva na vprašanja, ali je članica Štajerske varde pravi: "na žalost ne, bi pa s ponosom bila". Prav tako članstvo v Štajerski vardi zanika njen somišljenik, na fotografiji v rdeči majici levo. "Nisem član Štajerske varde, sem samo štajerski Gozdni Joža."

TK štajerske varde pred DZ | Avtor: Anže Petkovšek TK štajerske varde pred DZ. Anže Petkovšek

 

 

 

Komentarjev 3
  • jan24 09:12 21.september 2018.

    Kako vas ni sram, da objavljate take neumnosti!!!! Kolikor vem, morate pred objavo takih člankov preveriti dejstva !!!! Upam da članek popravite ali pa da vam zaradi neresnic prileti kakšna tožba!!!

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 21:44 20.september 2018.

    Zelo žalostno od vsakega mladega debila , da si pust prat možgane od pokvarjenih politikov!

  • Dušan Ahlin 17:29 20.september 2018.

    Kaj pa članek o dobrotnici iz stranke Alenke Bratušek,, katera je pospravila dobršen del podarjenega denarja za malo Mašo v svoj žep, to ne pišete, samo "član podmladka SDS" tu spet dobivate halucinacije.