Slovenija > Črna kronika
3917 ogledov

Andreja Šiška so spet odpeljali policisti

Aretacija Andreja Šiška Sobotainfo.com
Zunajobravnavni senat meni, da sum glede ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve vendarle obstaja.

Vodji Štajerske varde Andreju Šišku po odločitvi zunajobravnavnega senata spet odvzeli prostost. Pripor je zaradi ponovitvene nevarnosti zahtevalo tožilstvo.

Šiško je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora. Po ugotovitvah kriminalistov je iz objav z zborovanja na začetku meseca v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvišjih predstavnikov države.

Senat: Utemeljen sum ščuvanja obstaja!

Zunajobravnavni senat je spremenil tudi sodnikovo odločitev, da tožilstvo ni dovolj dobro pojasnilo znakov kaznivega dejanja. Po njihovem utemljen sum za očitano ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve obstaja. Tožilstvo naj bi se odzvalo še danes.

Zoper odločitev zunajobravnavnega senata je možna pritožba na višje sodišče. Šiškov odvetnik Viktor Osim je že napovedal pritožbo.

Andrej Šiško štajerska varda Slovenija Slovenija Kakšna je Šiškova lekcija

Policisti so ga aretirali po hišnih preiskavah v četrtek na njegovem domu v Mariboru. Po večurnem zaslišanju v nedeljo popoldne je preiskovalni sodnik odločil, da ni razlogov za pripor, zato so ga izpustili na prostost.

Ustreznost odločitve preiskovalnega sodnika je nato presojal zunajobravnavni senat, ki se je odločil za ponoven odvzem prostosti.

Volitve 2017 Andrej Šiško Slovenija Šiško na svobodi: To je bil naš načrt

Tožilstvo vztraja pri obtožbah zoper Šiška in ima še vedno namen vložiti obtožni akt ali zahtevo za preiskavo v tem primeru.

Šiško je včeraj dejal, da je bil postroj njegovih privržencev le provokacija, s katero so hoteli "ljudem odpreti oči". Poudaril je tudi, da na postroju niso imeli pravega orožja, temveč le airsoft replike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
 • Avatar Leon
  Leon 09:14 13.september 2018.

  Kdaj bodo priprli strice iz ljubljanske nadškofije ,ki jasno kažejo,da so podporniki črnega panterja kar kažejo s podobami na svojih talarjih .Štuhec na posnetku nosi takšne oznake . https://www.mladina.si/187142/panter-in-nadskofija/

 • Tomii Tomo 15:56 12.september 2018.

  A vas je strah pičkice, pričakujte državni udar, hujši od kockic in vseslovenske ljudske vstaje, tokrat ne bo šlo za vašo desno in levo politični korist temveč za Slovenijo in državljane ki vas fotramo.

 • borut08 15:04 12.september 2018.

  Ta poskumunisticna drzava nam mece pesek v oci,saj lopovom pa omogoca,da imajo tukaj raj in so prisesani na drzavne jasli in policija,sodstvo in konec koncev narod jih podpira,ko sem pa sam podati ovadbo na PP.Celje jo pa niso hoteli sprejeti ...prikaži več in so jo sele po pritozbi naMNZ.Tko se dela v nasi drzavi oz.dela tko drzava!