Slovenija
1595 ogledov

"Cilj je preprečiti Šišku, da kandidira na volitvah"

Anica Bidar Saša Despot novinarska konferenca Gibanja Zedinjena Slovenija, na kateri so spregovorili o novi obtožnici proti Andreju Šišku
Sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar je obtožnico proti Andreju Šišku zaradi domnevne razžalitve policista označila za še en politični konstrukt.

Kot je povedala Anica Bidar, sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenije, v gibanju menijo, da gre za lažno obtožbo s strani policista, ki je bil vpleten v incident marca lani, v katerem naj bi policija uporabila prekomerno silo nad nosečo žensko in njenima mladoletnima hčerama.

Šiška je ženska po telefonu poklicala na pomoč, po besedah Bidarjeve pa je policista v mirnem tonu vprašal, kaj se dogaja, nakar naj bi iz strani pritekel policist in ga z vso silo odrinil. To naj bi bilo vidno tudi iz posnetka, ki so ga pozneje prikazali na novinarski konferenci in je tudi še vedno dostopen na Facebook profilu gibanja.

Prav novinarska konferenca naj bi bila tudi povod za novo obtožnico zoper Šiška, ki jo je mariborsko tožilstvo sicer moralo po uradni dolžnosti sprožiti na prijavo domnevno oškodovanega.

Andrej Šiško Slovenija Še ena obtožba za Šiška

Epiloga notranje preiskave še ni

Bidarjeva je ob tem danes poudarila, da so takoj po dogodku podali kazensko ovadbo za prekomerno uporabo policijske sile, notranja preiskava naj bi trajala že skoraj leto dni, epiloga pa po njenem še vedno ni. Kot so sicer že po dogodku sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti v tem primeru ravnali strokovno.

Anica Bidar | Avtor: Saša Despot novinarska konferenca Gibanja Zedinjena Slovenija, na kateri so spregovorili o novi obtožnici proti Andreju Šišku Saša Despot
Ob tem je Bidarjeva danes poudarila, da Šiško spoštuje delo policistov, ki častno opravljajo svoje delo, kar je povedal tudi na že omenjeni novinarski konferenci, posamezniki, ki izvajajo nasilje nad državljani, pa po njegovem nimajo kaj iskati v policijskih vrstah.

Bidarjeva: Želijo ga obsoditi za neko drugo zadevo

Spomnila je, da je Šiško že skoraj pol leta protipravno v priporu, za novo očitano kaznivo dejanje pa je zagrožena kazen do šest mesecev zapora. V gibanju domnevajo, da je tožilstvo ugotovilo, da Andrej Šiško ne bo obtožen zaradi Štajerske varde, saj je primer po njihovem na zelo trhlih temeljih in brez dokazov.

"Zdaj je verjetno njihov namen Šiška obsoditi za neko drugo zadevo, da bi lahko s tem nadomestili protipravno odvzeto prostost, ker on je dejansko že šest mesecev v priporu. Seveda pa je cilj tudi preprečitev nastopa Andreja Šiška na evropskih volitvah," je še dodala Bidarjeva.

V zvezi z evropskimi volitvami je dodala, da pripravljajo kandidaturo, ta teden so začeli zbirati overjene podpise na upravnih enotah. Hkrati evidentirajo kandidate, na zboru članov pa se bodo odločili, ali bodo dali na listo samo Šiška ali bo kandidat še kdo. Nagibajo se k temu, da bi bil Šiško njihov edini kandidat.

Andrej Šiško na soočenju predsednikov strank Slovenija Šiško udaril iz pripora

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 08:21 27.februar 2019.

    Po naših zakonih lahko na volitvah kandidira vsak, tudi, če prestaja zaporno kazen zaradi najhujših zločinov. Volilni zakon tega ne prepoveduje. Zato se takšne norosti dogajajo, ko na volitvah zmagujejo vseh vrst kriminalci, naj bo to na lokalni ali državni ...prikaži več ravni. Smo deformirana družba, če si izbiramo takšne voditelje.

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 06:37 27.februar 2019.

    na slikah varde se lepo vidi, da je v postrojbi tudi Anica Varda..........zanima me zakaj ni v zaporu skupaj z idiotom

  • Majazmaja 15:26 26.februar 2019.

    Šiško se mi zdi tragična figura. Glede na videno ni preveč inteligenten moški z obnašanjem 12-letnika, ki je hotel izpasti pomembno, 'frajersko' vsaj enkrat v življenju. Želel je, da ga nekdo opazi. V svoji zagledanosti vase ne opazi, da ga ...prikaži več večina vidi kot pajaca, iz katerega se skoraj vsi delajo norca. Izjema so njegovi strankarski kolegi, pa še ti se v večini ne izpostavljajo ali celo skrivajo, kot tisti, ki so se skupaj z njim lovili po hosti in na koncu stisnili rep med noge.

Sorodne novice