Slovenija > Črna kronika
3523 ogledov

Kranjska vahta. Kaj je res in kaj ne?

Andrej Šiško štajerska varda Facebook
Policisti so sprožili preiskavo domnevne nove oborožene skupine Kranjska vahta. Slednja le neslana šala?

Policijska uprava Kranj, je poročala STA, je v sodelovanju s pristojnim državnim tožilstvom uvedla preiskavo domnevne oborožene skupine Kranjska vahta. Na družbenih omrežjih so se pojavile fotografije domnevne paravojaške skupine, katere nastanek je pred tedni napovedal Andrej Šiško.

Na Facebooku obstaja profil z imenom Kranjska vahta, na katerem so objavili fotografije z urjenja, ki naj bi potekalo 4. septembra.

Na tem profilu so se sicer danes ob 14.24 pojavila objava, v kateri avtorji profila pišejo, da gre za "eksperiment". "Stran je bila medijski eksperiment z namenom ugotavljanja odziva medijev. Po pričakovanju v Sloveniji ni resnega novinarskega poročanja, saj pograbijo vsako neumnost brez, da bi preverili dejstva. V opomin vsem airsoft in paintball društvom, ne objavljajte slik, ker vas lahko mediji obravnavajo za paravojaško organizacijo," so zapisali v objavi.

Volitve 2017 Andrej Šiško Slovenija Višje sodišče odločilo v primeru Šiško

Vodja samooklicane Štajerske varde Šiško je sicer od srede zjutraj v priporu. Tožilstvo je tisti dan na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo, saj po besedah vodje mariborskega okrožnega državnega tožilstva Darka Simoniča menijo, da je v okviru sodne preiskave treba zbrati potrebna dokaze in podatke.

Andrej Šiško štajerska varda Slovenija Slovenija Kakšna je Šiškova lekcija

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:53 18.september 2018.

    Kdaj bo stražunska vahta v MB ? Nekdo uveljavlja strah in trepet prebivalcev na območju Tezna ,kar pa ne prepriča policije za opravljaje nadzora ali obhode . Tudi na Taboru , Studencih , Pobrežju je zadeva zelo problematična in odsvetujem ...prikaži večtujem posameznikom nočne sprehode .