Zadnji podatki: 286 primerov, okužena zdravnica v Celju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uradno je v Sloveniji 286 okuženih, a realno jih je gotovo precej več.
Oglej si celoten članek

Število okuženih z novim koronavirusom narašča - po zadnjih uradnih podatkih, ki jih je NIJZ objavil okoli 14. ure, je v Sloveniji okuženih 286 oseb. Ker so omejili testiranje, je okuženih veliko več, po oceni ministra za zdravje Tomaža Gantarja je najmanj petkrat več. 

Slovenija Nov ukrep: prepoved zbiranja več kot petih ljudi in kazni

O prvih primerih danes poročajo iz občin Brezovica, Ilirska Bistrica, okužena naj bi bila še ena zaposlena v domu za ostarele v Šmarjah pri Jelšah. 

Zdravje Omejili število kupcev, ki so naenkrat v trgovini

Prvo okužbo z novim koronavirusom so po poročanju RTV SLO odkrili tudi v zaporu na Dobu. Okužil se je delavec zunanjega podjetja, ki deluje na območju zapora. 

Okužena zdravnica v ZD Celje

Časnik Delo poroča, da imajo prvi primer zdravstvenega delavca, pozitivnega na covid-19 tudi v ZD Celje. Neuradno naj bi šlo za zdravnico, zaradi česar so vse njene sodelavce samoizolirali, prostore pa razkužili in očistili.

Pivka Uro za tem, ko je izvedel, da je pozitiven, so vedeli po lokalih

Uradni podatki, znani do srede do 10. ure, kažejo, da je še vedno največ obolelih v starostni skupini od 30 do 49 let.

Po epidemioloških podatkih, ki so jih predstavili na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je največ obolelih v osrednjeslovenski regiji, in sicer 103 osebe. Sledijo ji jugovzhodna Slovenija z 51 primeri, savinjska s 40 primeri, podravska z 28 primeri, gorenjska z 18 primeri, primorsko-notranjska z 11 primeri, koroška z 10, obalno-kraška z 8, pomurska s 7, goriška s 4 in posavska z 1 primerom. Med obolelimi je pet tujih državljanov. 

Slovenija Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah: Ni imela znakov, test pa pozitiven

Do 18. marca je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 78 občinah, kar predstavlja 36 % vseh slovenskih občin. V 38 občinah sta bila potrjena več kot 2 primera okužbe. 

Koronavirus Mlado Slovenko, ki je zbolela, so odpeljali z rešilcem

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:19 18. Marec 2020.

    V celju še nimajo evidentiranih okuženih po NIJZ statistiki. A je bila zdravnica tudi na dopustu v Dolomitih?

  • 15:03 18. Marec 2020.

    Pametno bi se bilo vrniti na star model sedaj, ko je stevilo upadlo. vse okuzene pa dati v državne karantene. …

  • 14:40 18. Marec 2020.

    Hvala bogu, da ni eksponatne rasti. Se pravi, v Sloveniji jih je okoli 3000.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.