Šarec dal Bratuškovi čas do srede

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Skladno z napovedmi predsednice SAB Alenke Bratušek naj bi danes našli rešitev za nastalo situacijo, a se to ni zgodilo.
Oglej si celoten članek

Vlada mora namreč zapolniti prosto mesto v svojih vrstah, potem ko je bil s položaja ministra za kohezijo odstranjen Marko Bandelli. Predsednica SAB Alenka Bratušek je napovedala, da bosta s premierjem Marjanom Šarcem rešitev našla do danes, a se to ni zgodilo.

V kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca bodo na prošnjo SAB počakali do srede. Do takrat pričakujejo, da jim bodo sporočili ime kandidata. 

Marko Bandelli je moral odstopiti potem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi. Državni zbor se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kdo drug iz vlade.

Oster premier Šarec pojasnjuje razloge za Bandellijevo razrešitev

Foto: Saša Despot Marko Bandelli

Novi minister naj bi po besedah Bratuškove znova pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Doslej se je v medijih govorilo o več možnih imenih, a v stranki teh špekulacij niso komentirali.

Po napetostih, ki so se v zadnjih dneh stopnjevale med Šarcem in SAB, nazadnje zaradi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ter pokojnin, pa so se v tej stranki zavili v molk.

Slovenija To je elektronska pošta, ki je razbesnela ministra Bandellija

Odločitev Bratušek: Za vse funkcionarje v vladi naj bodo pravila enaka

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:45 23. November 2018.

    A bo predlagala pudlčka??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.