Slovenija
512 ogledov

Šarec dal Bratuškovi čas do srede

Alenka Bratušek Saša Despot
Skladno z napovedmi predsednice SAB Alenke Bratušek naj bi danes našli rešitev za nastalo situacijo, a se to ni zgodilo.

Vlada mora namreč zapolniti prosto mesto v svojih vrstah, potem ko je bil s položaja ministra za kohezijo odstranjen Marko Bandelli. Predsednica SAB Alenka Bratušek je napovedala, da bosta s premierjem Marjanom Šarcem rešitev našla do danes, a se to ni zgodilo.

V kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca bodo na prošnjo SAB počakali do srede. Do takrat pričakujejo, da jim bodo sporočili ime kandidata. 

Marko Bandelli je moral odstopiti potem, ko ga je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Šarec, po odstopu pa naj bi se vrnil v poslanske klopi. Državni zbor se je z njegovim odstopom seznanil v ponedeljek, ko je začel teči desetdnevni rok, ko mora premier predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kdo drug iz vlade.

Marjan Šarec Oster premier Slovenija Šarec pojasnjuje razloge za Bandellijevo razrešitev

Marko Bandelli | Avtor: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo Marka Bandellija pred odboroma DZ za gospodarstvo in za zadeve EU Saša Despot

Novi minister naj bi po besedah Bratuškove znova pripadal kvoti SAB, z njim pa se bo moral strinjati tudi Šarec. Doslej se je v medijih govorilo o več možnih imenih, a v stranki teh špekulacij niso komentirali.

Po napetostih, ki so se v zadnjih dneh stopnjevale med Šarcem in SAB, nazadnje zaradi predloga novele zakona o izvrševanju proračuna ter pokojnin, pa so se v tej stranki zavili v molk.

Marko Bandelli Slovenija To je elektronska pošta, ki je razbesnela ministra Bandellija Marko Bandelli Odločitev Slovenija Bratušek: Za vse funkcionarje v vladi naj bodo pravila enaka

dezurni@zurnal24.si