SDS krepi prednost

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tako bi danes odločili volilci.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve danes, bi zmagala SDS, sledila bi ji LMŠ in SD. To je v najbolj sveži predvolilni anketi izmerila agencija Mediana, ki je anketo opravila za RTV Slovenija. 

Razlika se veča

Janševa SDS bi dobila 17,7 odstotka glasov, Lista marjana Šarca 10,3 in SD, ki jo vodi Dejan Židan 7,2. Glede na anketo Dela, ki je bila objavljena v začetku tedna, se je razlika med prvouvrščeno in drugouvršeno stranko povečala. 

Zaveznik Janeza Janšo prihaja podpret Viktor Orban

Glede na današnjo anketo Mediane, bi v parlament prišli še Levica s 5,5 odstotka in SMC, ki jo je podprlo 4,2 odstotka anketiranih. 

Zaveznika na levici Janković in Erjavec v levem bloku ostajata osamljena

Pod parlamentarnim pragom

DeSUS in NSi se ne bi prebila v parlament, sta pa tik pod parlamentarnim pragom, DeSUS s 3,8 odstotka, NSi s 3,3 odstotka. Več kot dva odstotka bi prejeli SNS Zmaga Jelinčiča, Slovenska ljudska stranka in Stranka Alenke Bratušek.  

Primerjava rezultatov pred prvim velikim TV soočenjem in po njem, ki jo je danes objavilo podjetje Valicon, je pokaza larahel odmik volivcev od prevladujočih parlamentarnih strank. Večini strank je podpora padla, predvsem parlamentarnim strankam in LMŠ. Izjema sta NSi in Levica. Hkrati pa je narasla podpora manjšim strankam, kandidatom za vstop v parlament. Povečalo se je tudi število tistih, ki se niso znali ali želeli opredeliti ( s16 odstotkov na 20 odstotkov).

Taktike Predvolilne ankete: Bi jih morali prepovedati?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 07:37 12. Maj 2018.

    Alenka zate je najbolje da poješ še naprej,ker od petja nam ne bo nič boljše,politika pa od petja nima nič,razen,če …

  • 07:32 12. Maj 2018.

    vseeno kdo zmaga ali pa če vržeš bombo gor, še naprej bodo kradl lagal, gmad lopovska

  • 06:07 12. Maj 2018.

    Tele ankete so "dimče vaginovski",saj jih delajo izključno po stacionarni telefoniji,ki pa je v 90% v lasti starejših in na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.