Slovenija
3018 ogledov

Janeza Janšo prihaja podpret Viktor Orban

Viktor Orban na kongresu SDS SDS
Orban stalni gost kongresov SDS.

Stranko SDS bo na jutrišnji volilni konvenciji, tri tedne pred volitvami, podprl predsednik madžarske vlade in stranke Fidesz Viktor Orban. Orban bo dopoldne najprej pripotoval v Lendavo, kjer bosta s predsednikom SDS Janezom Janšo sodelovala na mali konvenciji pomurskih kandidatov. Popoldne bo Orban gost glavne volilne konvencije SDS, ki bo potekala v Celju. Gost na volilni konvenciji bo tudi vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke (EPP), največje politične skupine v evropskem parlamentu Manfred Weber

Najprej Lendava, nato Celje

Kdo bo v Lendavi še sprejel madžarskega predsednika uradno ni znano, prav tako ne, ali so po dogodku predvidena še kakšna neformalna srečanja. "Napovedani dogodek že vzbuja veliko pozornosti v lokalnem in širšem prostoru, saj se bo visok obisk zgodil v času volilne kampanje, nekateri v Orbanovem obisku vidijo vmešavanje v notranjo politiko naše države," poroča pomurski spletni Vestnik. 

Orban Janšo podprl že večkrat

Orban, ki je znan zaradi svoje skrajno proti begunske politike ter nasprotovanju obveznih begunskih kvot za razporeditev beguncev po Evropi, je bil gost SDS tudi na lanskem kongresu stranke. Jeseni sta se Orban in Janša sestala na delovnem kosilu na Ohridu, na katerem je sodeloval tudi makedonski predsednik Gruevski. Zavzeli so se, da balkanska begunska pot ostane zaprta.

Madžarska, referendum Intervju Slovenija Madžarski referendum o kvotah: Bodo sledile tudi druge države EU?

Na aprilskih volitvah na Madžarskem si je vladajoča stranka Fidesz v parlamentu zagotovila dvotretjinsko večino. Orban je tako dobil četrti premierski mandat, tretji zapored. Dvotretjinska večina Orbanu omogoča spreminjanje ustave in sprejemanje ustavnih zakonov.

Madžarska, ograja Kaj to pomeni za nas? Svet 'Za nami je velika bitka, zagotovili smo si zgodovinsko zmago!'


 

Komentarjev 13
  • dragec 19:33 13.maj 2018.

    Orban je čistokrvni Madžar, JJ pa albanski ćefur

  • Žurnalček 11:51 12.maj 2018.

    Kaj ima Orban z Janšo ? Nič in še manj ! Po obliki vladanja pa , našla se dva mala Hitlera !

  • maresem 08:22 11.maj 2018.

    Orban... eden redkih normalnih evropejcev.