Slovenija
5661 ogledov

SDS krepi prednost

Janez Janša Saša Despot
Tako bi danes odločili volilci.

Če bi bile volitve danes, bi zmagala SDS, sledila bi ji LMŠ in SD. To je v najbolj sveži predvolilni anketi izmerila agencija Mediana, ki je anketo opravila za RTV Slovenija. 

Razlika se veča

Janševa SDS bi dobila 17,7 odstotka glasov, Lista marjana Šarca 10,3 in SD, ki jo vodi Dejan Židan 7,2. Glede na anketo Dela, ki je bila objavljena v začetku tedna, se je razlika med prvouvrščeno in drugouvršeno stranko povečala. 

Viktor Orban na kongresu SDS Zaveznik Slovenija Janeza Janšo prihaja podpret Viktor Orban

Glede na današnjo anketo Mediane, bi v parlament prišli še Levica s 5,5 odstotka in SMC, ki jo je podprlo 4,2 odstotka anketiranih. 

Zoran Janković in Karl Erjavec, Desus Zaveznika na levici Slovenija Janković in Erjavec v levem bloku ostajata osamljena

Pod parlamentarnim pragom

DeSUS in NSi se ne bi prebila v parlament, sta pa tik pod parlamentarnim pragom, DeSUS s 3,8 odstotka, NSi s 3,3 odstotka. Več kot dva odstotka bi prejeli SNS Zmaga Jelinčiča, Slovenska ljudska stranka in Stranka Alenke Bratušek.  

Primerjava rezultatov pred prvim velikim TV soočenjem in po njem, ki jo je danes objavilo podjetje Valicon, je pokaza larahel odmik volivcev od prevladujočih parlamentarnih strank. Večini strank je podpora padla, predvsem parlamentarnim strankam in LMŠ. Izjema sta NSi in Levica. Hkrati pa je narasla podpora manjšim strankam, kandidatom za vstop v parlament. Povečalo se je tudi število tistih, ki se niso znali ali želeli opredeliti ( s16 odstotkov na 20 odstotkov).

Dejan Židan in Janez Janša na soočenju predsednikov strank Taktike Slovenija Predvolilne ankete: Bi jih morali prepovedati?
Komentarjev 14
  • janez59 07:37 12.maj 2018.

    Alenka zate je najbolje da poješ še naprej,ker od petja nam ne bo nič boljše,politika pa od petja nima nič,razen,če boš pela Janezu.Ne vem kaj sedaj ti pevci napadajo v politiko,razen zaradi publicitete stranke,no tukaj pa je že druga stran ...prikaži več zgodbe,kaj kmalu opaziš,da ne mislijo resno,razen ,da določeni ostanejo pri koritu.To je glavno načelo,na žalost,pa resnica.Če bi stranka izpolnila vsaj 10% osladnih in zavajajočih obljub,podpišem takoj,tako pa bo ostalo le pri lepih naivnih obljubah in nič d

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 07:32 12.maj 2018.

    vseeno kdo zmaga ali pa če vržeš bombo gor, še naprej bodo kradl lagal, gmad lopovska

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:07 12.maj 2018.

    Tele ankete so "dimče vaginovski",saj jih delajo izključno po stacionarni telefoniji,ki pa je v 90% v lasti starejših in na podeželju oz v okoljih,kjer je šiptar "mali bogec"?