Spet spremembe na meji: To so novosti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nujno branje, če se odpravljate na pot.
Oglej si celoten članek

Na razširjenem zelenem seznamu držav glede na epidemiološke razmere so od danes med drugim cela Hrvaška, Nemčija, Švica in Črna gora. Za potnike iz teh države odslej ob vstopu v Slovenijo ni nobenih omejitev. V veljavo stopajo tudi spremembe pri pogojih vstopa v državo z območij na rdečem in temno rdečem seznamu.

Vstopne pogoje za Hrvaško preberite v prispevku Spet novosti glede prehajanja meje s Hrvaško.

Vse na enem mestu Spet novosti glede prehajanja meje s Hrvaško

Spremenjen seznam zelenih držav

Vlada je v sredo sprejela spremenjen seznam držav glede na epidemiološke razmere, po katerem so od danes na zelenem seznamu cela Hrvaška, Nemčija, Švica in Črna gora, pa tudi Estonija, Litva in Luksemburg. Zeleni seznam držav, pri katerih velja, da ni omejitev ob vstopu v Slovenijo, se tako vztrajno daljša.

Covid-19 Omejitev za necepljene: Covid potrdilo za bolnice in "šoping" centre

Na zelenem seznamu so sicer po novem tudi številne administrativne enote v več državah. Tako so na zelenem seznamu večji del Francije, več grških regij in belgijska Flandrija.

Spremenjeni pogoji za rdeče in temno rdeče

V veljavo danes stopajo tudi spremenjeni pogoji vstopa v Slovenijo z območij na rdečem in temno rdečem seznamu.

Osebe, ki prihajajo z območja na rdečem seznamu, morajo ob vstopu predložiti negativni test PCR in se napotiti v desetdnevno karanteno. Test PCR ni nujen za tiste s prebivališčem v Sloveniji, morajo pa vseeno v karanteno. V karanteno ni treba tistim, ki predložijo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Covid-19 Delta se nevarno širi na Hrvaškem: Na teh delih jadranske obale jo je največ!

Za tiste, ki prihajajo z območij na temno rdečem območju, je po novem obvezna desetdnevna karantena za vse, ki imajo prebivališče v Sloveniji. Tujcem brez prebivališča v Sloveniji vstop v državo ni več dovoljen.

Izjeme za zelene in oranžne nespremenjene

Vstopni pogoji in izjeme ostajajo nespremenjeni za zelena in oranžna območja. Osebi, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, tako ni treba v karanteno ali predložiti potrdila PCT, mora pa predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu.

Covid-19 Glavna hrvaška infektologinja: "Delta nam lahko prekine turistično sezono prej kot lani"

Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži negativni hitri ali test PCR, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Odlok velja do vključno 11. julija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:12 4. Julij 2021.

    Vsak posvoje

  • 12:23 3. Julij 2021.

    Nič posebnega. Jasno, da se stvari spreminjajo glede na širjenje virusa. Za tiste, ki so ali smo cepljeni ni sprememb.

  • 11:34 3. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.