Svet
23218 ogledov

Omejitev za necepljene: Covid potrdilo za bolnice in "šoping" centre

Covid Hrvaška Profimedia
Razmišljajo, da bi necepljenim "zagrenili" življenje.

Hrvaško javnost je včeraj razburila izjava hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, da bodo necepljeni podjetniki ostali brez državne podpore. 

Danes je minister za zdravje Vili Beroš povedal, da začenjajo serijo sestankov z ministrstvi, na katerih se bodo pogovarjali o tem ter o revziji smernic za zdravstvene delavce in paciente. "Razmišljamo o vseh javnih uslužbencih, vzgojiteljih, delavcih v trgovinah, voznikih v javnem prevozu, otrocih," je povedal Beroš in dejal, da odpirajo tudi socialni dialog. "Dolžnost vlade je, da zaščiti življenja, a rešitve morajo biti v širšem javnem interesu. To ne pomeni uvedbe obveznega cepljenja."

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Delta se nevarno širi na Hrvaškem: Na teh delih jadranske obale jo je največ!

Pojasnil je, da bodo v ospredju tisti, ki so vsak dan v kontaktu z ljudmi. "Prvenstveno bomo šli v smer, da precepimo ljudi, ki so v največjem kontaktu z drugimi," je dejal Beroš. "Gre za voznike v javnem prevozu, učitelje, profesorje, vzgojitelje, zdravstvene delavce. "Naš cilj je, da jeseni nimamo takšnega vala, kot smo ga imeli preteklo leto."

covid cepljenje testiranje Svet Obvezno cepljenje v podjetništvu: ''To je korak stran od fašizma''

Za bolnišnice razmišljajo o novem režimu, ki bo vključeval obvezno testiranje za vse paciente in zaposlene, pri čemer test ne bo smel biti starejši od 48 ur. Ni še jasno, ali bi bilo testiranje brezplačno ali bi morala stroške pokriti necepljena oseba. 

"Naredili bomo vse, da preprečimo četrti val"

Sicer tudi obvezno cepljenje ni izključeno, v primeru, če bi jeseni prišlo do četrtega vala z veliko mrtvimi. "To, kar je gotovo, je, da bomo naredili vse, da do četrtega vala ne bo prišlo," je povedal Beroš. 

Hrvaška covid-19 Svet Ti ukrepi po novem veljajo na Hrvaškem

Po informacijah Jutarnjega lista pristojni razmišljajo tudi o tem, da bi preverjali vstop v večje prostore, kot so nakupovalni centri, na način, da bi za vstop zahtevali QR kodo oz. PCT potrdilo. Za osebe s PCR potrdilom ne bi bile potrebne maske in držanje razdalje 1,5 metra. Edina razlika med "staro in novo normalnostjo" naj bi tako bila odčitavanje kode na vhodu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Lorraine_Johnson 11:35 03.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar jezeran
    jezeran 07:01 03.julij 2021.

    Dobra ideja, odprl bom lokal, v katerega bodo hodili samo necepljeni. Cepljeni pa se jebi.te

  • Avatar drecos
    drecos 21:44 02.julij 2021.

    pravilno to je treba tud pri nas pa naj necepljeni jedo travo na travniku