Stanje se slabša, samo na eni šoli v karanteni kar 15 oddelkov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Epidemiologi si želijo, da bi šole in vrtci lahko ostali čimdlje odprti.
Oglej si celoten članek

Čeprav smo v preteklem tednu poročali, da glavni vir novih okužb ni odprtje šol in vrtcev, o čemer pišemo v prispevku Ne lokali, ne šole, to je po vsej verjetnosti krivo za porast okužb, se situacija na nekaterih šolah izrazito slabša. 

Na OŠ Srečka Kosovela Sežana imajo v karanteni skupno že 15 oddelkov.

covid-19 Ne lokali ne šole, to je po vsej verjetnosti krivo za porast okužb

"Okužbe učencev na šoli skokovito naraščajo," je v obvestilu staršem na spletni strani šole zapisala ravnateljica Bojana Škabar. "Kontaktirali smo NIJZ, MIZŠ, CZ in se na podlagi trenutne situacije odločili, da v izogib širjenju okužbe, karanteno nekaterim oddelkom podaljšamo."

Covid-19 Kateri ukrepi nas čakajo zaradi dviga okužb? To pravi Logarjeva!

Do vključno srede, 24. marca, ostajajo v karanteni po en oddelek prvega, drugega, tretjega in petega razreda, po dva oddelka šestega in devetega razreda ter štirje oddelki sedmega in osmega razreda. 

Učenci, ki so v karanteni, bodo imeli pouk na daljavo

Učenci, ki so v karatneni, bodo nadaljevali pouk na daljavo, preostali bodo šolo obiskovali normalno. Ravnateljica opozarja, naj v šolo prihajajo res le zdravi otroci. 

Foto: Profimedia covid-19 slovenija šola

Covid-19 Slabe napovedi: Krivulja se bo obračala vse bolj strmo navzgor

"Kljub temu, da nam ne kaže prav dobro glede širjenja okužb, verjamem, da bomo s skupno odgovornostjo dosegli, da bo šolsko okolje prav kmalu ponovno zdravstveno varno za vse učence naše šole," je v obvestilu še zapisala ravnateljica sežanske osnovne šole.

Podatke o okužbah za posamezne šole lahko preverite na povezavi, ki jo najdete v prispevku Na tej povezavi lahko preverite, koliko okužb so zabeležili v posamezni šoli.

Covid-19 Mateja Logar: "Smo na začetku tretjega vala"

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ je 17. marca na Twitterju delil razveseljiv podatek, da so tednu od 8. do 14. marca zabeležili celo nekoliko manj okužb med otroci in mladostniki, kljub temu da so poleg osnovnih šol vrata v šole odprli tudi srednješolcem. 

A stanje se je v zadnjem tednu po vsej državi izrazito poslabšali, saj je bilo okužb v primerjavi s preteklim tednom v povprečju za okoli 20 odstotkov več. Porasle so tudi številke novih okužb na šolah, kar je razvidno iz spodnjega grafa, ki so ga objavili na Sledilniku.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:10 21. Marec 2021.

    za potrilo o prebolevnosti potrebuje iščem blagi odmerek virusa, saj si ne nameravam cepit. ni važno kayerega porekla je, glavno …

  • 19:35 21. Marec 2021.

    Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.

  • 17:06 21. Marec 2021.

    a morda pozabljate da testi pokažejo na mleko,coca colo,redbull,marmelado ,epidemijo držite lahko za nedoločen čas ,vse skup je lari fari

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.