Zdravje
29135 ogledov

Mateja Logar: "Smo na začetku tretjega vala"

Mateja Logar Anže Malovrh/STA
"Delovni teden smo žal zaključili z visokim prirastom," sporočajo s Sledilnika COVID-19.

"Definitivno nismo več na robu, ali pred tretjim valom, ampak smo na začetku tretjega vala, ki smo ga začeli še na visokih številkah drugega," je danes tvitnila vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar. "Vse kar vemo, smo že povedali. Tako da je zdaj na vsakem izmed nas, da naredi maksimalno, kar lahko, da bo val čim nižji," dodaja.

Zelo verjetno je, da se bo epidemiološka slika še slabšala in bodo potrebni nadaljnji ukrepi, je za STA danes dodatno povedala Logarjeva. "Če se bodo številke alarmantno povečevale, se bo skupina sestala že v nedeljo," je napovedala. Sicer pa bo sestanek v ponedeljek, ko bodo razmislili o morebitnih novih korakih za zajezitev epidemije. Do takrat ostajajo v veljavi zdajšnji ukrepi, je poudarila.

Žalostni podatki

V petek so v Sloveniji opravili 5.651 PCR testov in potrdili 1.030 okužb z novim koronavirusom, številka je višja od četrtkovega podatka, ko je bilo pozitivnih 937 testov. 

Je pa danes v bolnišnicah za 5,6 odstotka manj ljudi, in sicer 458. Enako kot včeraj (88) jih je v intenzivni terapiji. Boj z boleznijo je žal izgubilo 6 ljudi.  

Pozitivnih je bilo dobrih 18 odstotkov testiranih, kar je nekaj manj kot dan prej, kažejo podatki Sledilnika COVID-19.

Slovenija S takim tempom bomo kmalu spet v rdeči fazi

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 807,7. Aktivnih primerov v Sloveniji je trenutno 10.420, žal se vse bolj odmikamo od rumene faze. Večji del države je glede na vladni semafor v oranžni fazi epidemije. Meja za rdečo fazo je več kot 1000 hospitaliziranih in sedemdnevno povprečje novih okužb nad 1000, meja za rumeno fazo pa manj kot 500 hospitaliziranih in sedemdnevno povprečje pod 600.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • rd2dmk2 18:40 20.marec 2021.

    ok, tolk ste bili navdušeni ko se dovolil odpret kavarne, da ste iz Lj noreli v NM. pa dejte nehat mu dajat zagon. ko bo odpru oštarije po sloveniji naj bo 10d dni vse prazno, boste vidl, kako se bo ...prikaži več vse skupi nehal, ne bo hore legalis , ukazan bo zbiranje in popivanje.. kaj pa mu dajete potuho s tem kolk rabte kafe v oštarij. meni je čist vseeno zanj, pa tud za tenis in fitnes. če se kdo hoče razmigat, evo njiva za preštihat, lopata čaka,malca in pir tudi.

  • Avatar MS
    MS 16:38 20.marec 2021.

    Evo tipične manipulacije in laži: ==> "iz zelo zanesljivih virov sem izvedel, da je B.B. recimo ji Blaženka Bulatović, da ne bo problemov, pokasirala kar 9 mio. EUR za tole laganje, manipuliranje in morenje slovenskih ljudi. ===> Niti ena navedba ...prikaži več ni preveljiva 1) ni vira informacije, 2) ni imena osebe ki naj bi pokasirala. 3) ni imana morilca. Takim manipulacijam lahko nasedejo samo naivni in maluomni.

  • crniovcar 16:10 20.marec 2021.

    Šele čez en teden bomo v tretjem valu ( velika noč zaprti ! )!!!! potem zaprti do 1.7. 2021 ... Julij -Avgust vse odprto..kot leta 2020. ITD vsaj še 2 leti !!!!!!!