Slovenija
12416 ogledov

Stanje se slabša, samo na eni šoli v karanteni kar 15 oddelkov

Covid-19 v Sloveniji Profimedia
Epidemiologi si želijo, da bi šole in vrtci lahko ostali čimdlje odprti.

Čeprav smo v preteklem tednu poročali, da glavni vir novih okužb ni odprtje šol in vrtcev, o čemer pišemo v prispevku Ne lokali, ne šole, to je po vsej verjetnosti krivo za porast okužb, se situacija na nekaterih šolah izrazito slabša. 

Na OŠ Srečka Kosovela Sežana imajo v karanteni skupno že 15 oddelkov.

Mateja Logar covid-19 Slovenija Ne lokali ne šole, to je po vsej verjetnosti krivo za porast okužb

"Okužbe učencev na šoli skokovito naraščajo," je v obvestilu staršem na spletni strani šole zapisala ravnateljica Bojana Škabar. "Kontaktirali smo NIJZ, MIZŠ, CZ in se na podlagi trenutne situacije odločili, da v izogib širjenju okužbe, karanteno nekaterim oddelkom podaljšamo."

Vlada Mateja Logar Milan Krek Covid-19 Slovenija Kateri ukrepi nas čakajo zaradi dviga okužb? To pravi Logarjeva!

Do vključno srede, 24. marca, ostajajo v karanteni po en oddelek prvega, drugega, tretjega in petega razreda, po dva oddelka šestega in devetega razreda ter štirje oddelki sedmega in osmega razreda. 

Učenci, ki so v karanteni, bodo imeli pouk na daljavo

Učenci, ki so v karatneni, bodo nadaljevali pouk na daljavo, preostali bodo šolo obiskovali normalno. Ravnateljica opozarja, naj v šolo prihajajo res le zdravi otroci. 

covid-19 slovenija šola | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19 v Ljubljani Covid-19 Slovenija Slabe napovedi: Krivulja se bo obračala vse bolj strmo navzgor

"Kljub temu, da nam ne kaže prav dobro glede širjenja okužb, verjamem, da bomo s skupno odgovornostjo dosegli, da bo šolsko okolje prav kmalu ponovno zdravstveno varno za vse učence naše šole," je v obvestilu še zapisala ravnateljica sežanske osnovne šole.

Podatke o okužbah za posamezne šole lahko preverite na povezavi, ki jo najdete v prispevku Na tej povezavi lahko preverite, koliko okužb so zabeležili v posamezni šoli.

Mateja Logar Covid-19 Zdravje Mateja Logar: "Smo na začetku tretjega vala"

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ je 17. marca na Twitterju delil razveseljiv podatek, da so tednu od 8. do 14. marca zabeležili celo nekoliko manj okužb med otroci in mladostniki, kljub temu da so poleg osnovnih šol vrata v šole odprli tudi srednješolcem. 

A stanje se je v zadnjem tednu po vsej državi izrazito poslabšali, saj je bilo okužb v primerjavi s preteklim tednom v povprečju za okoli 20 odstotkov več. Porasle so tudi številke novih okužb na šolah, kar je razvidno iz spodnjega grafa, ki so ga objavili na Sledilniku.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
 • pravičnik77 23:10 21.marec 2021.

  za potrilo o prebolevnosti potrebuje iščem blagi odmerek virusa, saj si ne nameravam cepit. ni važno kayerega porekla je, glavno da pusti protitelesa v krvi, da bom lahko s potrdilom EU poleti potoval na hrvaško morje... lahko daste 2 virusa, ...prikaži več tudi žena bi potovala z menoj

 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 19:35 21.marec 2021.

  Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.

 • krucefiks 17:06 21.marec 2021.

  a morda pozabljate da testi pokažejo na mleko,coca colo,redbull,marmelado ,epidemijo držite lahko za nedoločen čas ,vse skup je lari fari