Tako se v Inštitutu 8. marec odzivajo na napad na Grimsa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Odzivi na današnji napad na poslanca SDS.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, popoldne je prišlo do napada neznanca na poslanca SDS Branka Grimsa. Ta je po napadu na portal Siol.net povedal, da je doživel resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. "Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu." Grims je dogodek že prijavil policiji, preiskava poteka. 

Napad je na Twitterju že objavil prvak SDS-a Janez Janša, odzvali so se tudi na Inštitutu 8. marec, katerega direktorica Nika Kovač je tudi doživela napad neznancev v Ljubljani. Na Inštitutu so napad na Grimsa že obsodili. 

Odzvala sta se tudi oba predsedniška kandidata. Anže Logar je napisal, da ostro obsoja napad na poslanca ter da je pomembno, da se v vseh primerih fizičnega nasilja čim prej odkrije storilce in sproži ustrezne postopke. "Nasilje in nestrpnost je treba nemudoma ustaviti, Slovenija potrebuje dialog in sodelovanje!"

Nataša Pirc Musar pa je zapisala, da je potrebno imeti do nasilja ničelno toleranco. "Potruditi se moramo, da se bomo spoštljivo pogovarjali. Vsi. Tudi s tistimi, s katerimi se ne strinjamo."

Slovenija Poslanca SDS naj bi fotografirala računalnik poslanke Levice Slovenija Policija o napadu na Niko Kovač: Enega napadalca že identificirali

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 18:15 30. Oktober 2022.

    Tudi Nika pretirava z podvezo! Gledališče za male otroke!

  • 11:54 29. Oktober 2022.

    A zdj ko je pa poslanec,se pa na dolgo govori piše pa seveda napad na sds.Tistega gospoda,ko so ga ubili …

  • 11:33 29. Oktober 2022.

    obsojam vsakrsno nasilje samo niko kovac bi vprasal pri katerem specialistu je bila da ji je dal ruto na roko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.