Takšno vreme lahko pričakujete med zimskimi počitnicami

Foto: Živa Hanc
Foto: Živa Hanc
Med šolskimi počitnicami se obeta večinoma sončno in suho vreme.
Oglej si celoten članek

Za velik del učencev se začenjajo zimske počitnice in vreme bo ravno pravšnje za uživanje v prostem času. In kako bolje izkoristiti prosti čas, kot pa za smučanje. Kot poroča Arso, večina smučišč obratuje. Poleg znanih smučišč v višjih legah, so sedaj pripravljene tudi tekaške proge za tek na smučeh v nižjih predelih, kot so Logatec, Bloke ter Medvode.

xxx

Obeti

V soboto se bodo na Primorskem in v zahodni Sloveniji razveselili nekaj sonca, drugod pa bo vztrajala nizka oblačnost.  Na Primorskem bo še pihala zmerna burja.

V nedeljo bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Veter bo oslabel.

V ponedeljek se bo zjasnilo tudi v vzhodni Sloveniji, po nekaterih nižinah bo možna jutranja megla. Zaradi jasne noči bodo temperature nizke, gibale se bodo med -12 in -6, v mraziščih še hladneje. V torek bo prevladovalo večinoma sončno in suho vreme. Od torka do nedelje bo prevladovalo dokaj sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo večinoma od -10 do -5, najvišje dnevne pa od 0 do 5 °C.

Pozor, če se odpravljate v gore!

Razmere v gorah so večinoma dobre. Snežna odeja je v sredogorju debela pol metra, v visokogorju vsaj en meter. Vseeno je potrebna dodatna previdnost nad 1.600 metri nadmorske višine, saj obstaja nevarnost proženja snežnih plazov, ki je 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici.

Tudi v sredogorju so možni posamezni spontani plazovi s strmih, travnatih pobočij. Že ob manjši obremenitvi se lahko sproži plaz kložastega snega na strmih in srednje strmih pobočjih ter na območjih, kjer je veter akumuliral sneg. Razmere v gorah so težke in zahteve, še opozarja Arso.

Vreme Pozor, Arso izdal rumeno opozorilo Vreme Srednjeročna napoved: "Slovenija se bo znašla v padavinski luknji"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.