Slovenija
7697 ogledov

Temperature bodo krepko pod lediščem

Mraz stekla zima strganje led zmrznjena Profimedia
V prihodnjih dneh prava zima.

Na Primorskem in v zahodni Sloveniji danes in jutri lahko pričakujejo obdobja sončnega vremena, drugod bo prevladovalo oblačno vreme, napoveduje Arso. Pihal bo severovzhodni veter.

Na jugovzhodu bo naletaval sneg

Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo čez dan slabela, na jugovzhodu pa bo občasno naletaval sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Opozorilo: Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.

Zjutraj do -6

Jutri bo na zahodu in v višjih legah zmerno oblačno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 2, najvišje dnevne od -1 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

V nedeljo bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Veter bo oslabel. V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Jutro bo mrzlo.

Nad Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje hladen in razmeroma vlažen zrak.

 

Komentarjev 2
  • satir 11:09 27.januar 2023.

    ja če je minus 10 je katastrofalno hudo, če je plust trideset je neznosna tropska vročina če je pozimi nula, je spet katastrofa ker ne pocrka mrčes in je globalno segrevanje, če je poleti 25 spet ni v redu... važno ...prikaži več da imajo novinarji kaj za pisat in če ne pretiravajo itak nihče ne bere. Vso so zasvojeni z adrenalinskimi pospeški. Potem ni čudno da se mulci v šolah streljajo, ker je tak dolgčas...

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:18 27.januar 2023.

    do - 10 pa res ni krepko pod ničlo