Slovenija
36993 ogledov

Pozor, Arso izdal rumeno opozorilo

zima Profimedia
Danes in jutri do sredine dneva bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem lahko dosegali hitrost med 100 in 120 km/h.

"Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Pihala bo zmerna do močna burja," navajajo na Agenciji za okolje RS (Arso), kjer so za ta del države prižgali rumeni alarm. "Danes in jutri do sredine dneva bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem lahko dosegali hitrost med 100 in 120 km/h," so zapisali. 

Drugod po Sloveniji bo danes v glavnem oblačno, vendar po večini suho. Proti večeru lahko v jugovzhodni Sloveniji ter na Pohorju začne rahlo snežiti. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3 °C, na Goriškem in ob morju okoli 9 °C.

Jutri bo na Primorskem in v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod povečini oblačno. Na jugovzhodu bo lahko občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje temperature bodo od -6 do 0 °C, na Primorskem okoli 2 °C. Najvišje dnevne bodo od -1 do 3 °C, na Goriškem in ob morju do 8 °C. 

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja.

vreme dolgoročna vremenska napovedi obeti | Avtor: Arso Arso
V nedeljo pa se bo kot kaže zjasnilo, pretežno jasno bo v zahodni in osrednji Sloveniji, na vzhodu pa bo precej nizke oblačnosti. Veter bo oslabel.

Obeti za prihodnji teden

V nedeljo bo v višinah k nam pritekal bolj suh zrak, v ponedeljek pa bo srednjo Evropo in Alpe od severozahoda dosegla vremenska fronta. Zaradi severozahodne smeri vetrov na vreme južno od Alp ne bo imela večjega vpliva. V prihodnjem tednu bo k nam pritekal razmeroma suh in od četrtka naprej v višinah tudi postopno toplejši zrak.

Do konca prihodnjega tedna kaže na suho in dokaj sončno zimsko vreme. Proti koncu obdobja se bo povečala možnost megle po nižinah. Jutranje temperature bodo večinoma od -10 do -5, najvišje dnevne pa od 0 do 5 °C.

Več o vremenskem dogajanju v prihodnjem tednu in dejstvu, da se je Slovenija znašla v padavinski luknji, lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • malarin 22:49 26.januar 2023.

    bomo kr po srbjansk . . .

  • Pierre 09:15 26.januar 2023.

    ARSO ne razume da je zdaj ZIMA..... zadostuje pogled skoz okno!!!

  • rd2dmk2 09:01 26.januar 2023.

    ajmo svi u planine, je je tamo vreme fino.. tako nekako poje ena stara pesem. potem , pa za finale pokličemo helikopter da nas pelje mal okol za lepši razgled. jebeš oranžni alarm.naj enkrat razglasijo črni alarm-kdor gre, naj gre, ...prikaži več za njim ne bo nobenga, ki bi gaven vlekel. pa pika .