V teh občinah je že znano, kdo so novi župani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V nemestnih občinah je potekala zanimiva bitka za županski stolček.
Oglej si celoten članek

Vse glasovnice so že prešteli v občini Dornava. Tam je s 75,21 % glasov županski mandat dobil Matej Zorko (SDS). V Dravogradu je zmagal Anton Preksavec (kandidiral s podporo skupine volivcev), ki je prejel 60,24 % glasov. V Rogaševcih je 65,52 % prineslo zmago Rihardu Peurači (kandidiral s podporo skupine volivcev). V Kranjski Gori je zmagala Henrika Zupan (kandidirala s podporo skupine volivcev), ki ji je glas namenilo 60,42 odstotka glasov. Zmagovalec volitev v Mežici je Mark Maze (kandidiral s podporo skupine volivcev), ki je dobil 58,94 odsttoka glasov.

V Gornji Radgoni je zmago z 51,99 odstotka glasov zmagala Urška Mauko Tuš (kandidirala s podporo skupine volivcev). Majhna razlika je bila tudi v občini Ig. Zlatko Usenik (kandidiral s svojo listo) je dobil 51,30 odstotka glasov. V občini Kostanjevica na Krki je največ volivcev prepričal Robert Zagorc (kandidiral s podporo skupine volivcev), ki je dobil 57,36 %. 

V Kostelu bo naslednja štiri leta županja Nataša Turk (kandidirala s podporo skupine volivcev), ki je preprirčala 57,99 odstotka volivcev. Vse glasove so prešteli v Svetem Juriju ob Ščavnici. S 50,71 % glasov je zmagal Andrej (Andrej) Vrzel, ki je kandidiral s podporo skupine volivcev. V Šmartnem ob Paki je zmagal Janko Kopušar (kandidiral s podporo skupine volivcev), in sicer s 70,62 % glasov. 

Znan je tudi izid v Veržeju, kjer bo naslednja štiri leta župan Drago Legen, ki je dobil 53,75 % glasov. V Brežicah je zmagal Ivan Molan, ki je dobil 52,51 % glasov podpore. Nasproti mu je stal nekdanji predsednik državnega zbora Igor Zorčič. V Destrniku je zmagala kandidatka SDS in SLS - Drugačni & povezani Vlasta Tetičkovič-Toplak, ki je prejela 52,31 % glasov. V Dolenjskih Toplicah bo na čelu občine ostal Franc Vovk, ki ga je podprlo 60,54 % volivcev. 

Po podatkih, zbranih do 20.45, je volilna udeležba za Slovenijo 41,83 %. 

V Gorišnici je župan Borut Kolar, ki je dobil 58,85 % glasov. V Lendavi je zmagal poslanec Janez Magyar s 55,21 % glasov. 63,25 odstotka volivcev, ki so danes glasovali, je v Mengšu podprlo Boga Ropotarja. V Moravčah je z 58,57 % glasov zmagal Milan Balažic, v občini Mokronog-Trebelno pa Franc Glušič

V Piranu je po vseh preštetih glasovih znano, da je zmagal Andrej Korenika (58,48 %), ki je imel za protikandidata Gašparja Gašparja-Mišiča. V Šmartnem pri Litiji je 53,81 % bilo dovolj za zmago Blaža Izlakarja. V prvem krogu je njega in protikandidata Rajka Meserka ločilo le 0,03 odstotka. 

V občini Brda je Francu Mužiču uspelo še osmič zapored prepričati volivce, da so ga izvoilili na županski stolček. Tokrat je dobil 58,25 % glasov. V Cerknem bo občino vodil Gašper Uršič, ki je dobil 58,54 % glasov. V Laškem je 65,37-odstotno podporo prejel Marko Šantej. V Sežani je 63,06 % podpore dobil Andrej Sila

Tesno je bilo v Središču ob Dravi. Zmagovalec, Toni Jelovica je dobil 50,04 % glasov. Na Škofljici je bilo za zmago Primoža Cimermana dovolj 52,06 % glasov. V Velikih Laščah je nekdanji podžupan Matjaž Hočevar premagal prejšnjega župana Tadeja Malovrha. Dobil je 53,65-odstotno podporo.

V Žireh je v prvem krogu kandidata ločil le en glas. Tokrat je večjo podporo dobil Franc Kranjc, ki je prejel 51,52 % glasov. Na Bledu je zmagal Anton Mežan, ki je dobil 51,23 odstotka glasov. V Divači bo naslednja štiri leta županja Alenka Štrucl Dovgan, ki je dobila 50,62 % glasov.

Eno najbolj prepričljivih zmag je v Trebnjem dosegla Mateja Povhe, ki je prejela kar 81,53 % glasov. Na Jesenicah je s 53,80 % podpore zmagal Peter Bohinec, v Tolminu pa z 51,51 % Alen Červ. V Kanalu je Miha Stegel s 50,79 % glasov premagal dosedanjo županjo Tino Gerbec. 

Več kot 99 odstotkov glasov je preštetih tudi v Izoli, kjer za zdaj bolje kaže Milanu Bogatiču, ki je prejel 57,40 % glasov. V Ilirski Bistrici so prešteli 96,92 % glasov. Vse kaže na zmago Gregorja Kovačiča, ki je prejel 62,92 % glasov. V Komendi je preštetih 99,91 % glasov. Največ jih je prejel Jurij Kern (57,55 %). 

V občini Logatec je po preštetih 90,78 % glasov v prednosti aktualni župan Berto Menard, ki je dobil 51,60 % glasov. 

V drugem krogu smo doživeli nekaj presenečenj, eno takih je bilo v bitki za knežje mesto. Novega župana imajo v Mestni občini Nova Gorica. V Mestni občini Maribor je zmagal Arsenovič, ki pa mu Kangler v živo ne bo čestital.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.