Začela je veljati sprememba za obratovanje prodajaln: Kaj prinaša?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izjeme za obratovanje trgovin ob nedeljah trajno določene.
Oglej si celoten članek

Začela je veljati novela zakona o trgovini. Z njo se izjeme za obratovanje prodajaln ob nedeljah in praznikih, ki jih je začasno do konca letošnjega leta uvedel eden od protikoronskih zakonov, uveljavljajo kot trajne.

Z zadnjo spremembo zakona o trgovini leta 2020 je DZ odločil, da so prodajalne razen izjem ob nedeljah in praznikih zaprte. Med izjemami so prodajalne, velike do 200 kvadratnih metrov, na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, namenjenih za javni promet, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter bolnišnicah.

Brez glasu proti

Po tem zakonu muzejske prodajalne in prodajalne v turističnoinformacijskih centrih, ki lahko odprti ob nedeljah in praznikih, niso smele prodajati izdelkov obiskovalcem. To je veljalo tudi za prodajalne znotraj letališč, ki v pretežni meri presegajo navedeno kvadraturo.

To je popravil zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covid-19, po katerem se lahko obratovalni čas prodajaln na mednarodnih letališčih, turističnoinformacijskih centrih ter muzejih določa ne glede na zakon o trgovini, torej brez omejitev.

A ta ukrep bi veljal le do konca tega leta, zato je vlada z novelo zakona predlagala, da bi bile izjeme trajne. DZ je noveli prejšnji teden prikimal brez glasu proti.

Otroci Pitje energijskih pijač lahko vodi v nenadno smrt Magazin Zato naša voditeljica več let ni videla svoje sestre

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.