Kaos na avtocesti: Če res ni nujno, nikar z avtom na cesto

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ne glede na datum je v teh zimskih razmerah obvezna zimska oprema.
Oglej si celoten članek

Sneži po vsej državi, sledile bodo še tri zelo hladne noči. V zimskih razmerah je ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema.

Tovorna vozila se izločajo na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Kopru ter Iz smeri Fernetičev in Kozine proti Ljubljani!

Vreme Pozor: Sneg po vsej državi, takšne so razmere na cestah opozorilo Dars voznike opozarja, kje bodo snežni zameti

Na primorski avtocesti na območju Razdrtega in Senožeč nastajajo zastoji v obe smeri. Zaradi zdrsa tovornih vozil je oviran promet med Senožečami in Razdrtim ter v Hrastju na glavni cesti Postojna - Pivka - Ilirska Bistrica.

xxx

Zaradi prometne nesreče na cesti Kranj - Medvode pri Jeprci promet poteka izmenično enosmerno, med Jeprco in Mejo je cesta zaprta. Obvoz je po lokalnih cestah. Zaprta je tudi cesta Medvode – Zbilje.

Na cestah čez Ljubelj in Vršič so obvezne verige.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Zavrč, Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

Zgostitve prometa nastajajo tudi zaradi del na ljubljanski vzhodni obvoznici.

Na prometnoinformacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, v vozilih je ob zimskih razmerah obvezna zimska oprema, čeprav je 15. marec, do katerega je zimska oprema predpisana, že mimo.

Voznike pozivajo tudi, naj se na pot odpravijo le, če je to nujno, se pred tem pozanimajo o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa prilagodijo vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Popoldne se bodo oblaki trgali, nastalo bo še nekaj snežnih ploh, burja bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Popoldne bo prehodno zapihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do okoli -12, ob morju okoli -1, najvišje dnevne od 4 do 10 stopinj Celzija.

 

Slovenija Nove podrobnosti o torkovem sneženju Slovenija Toliko snega lahko zapade v torek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.