Slovenija
14784 ogledov

Pozor: Sneg po vsej državi, takšne so razmere na cestah

Sneg cestne kamere
1/5
Spletna kamera
Ponekod že močno sneži, v prihodnjih urah bo ohladitev preplavila vso državo.

Danes zjutraj in dopoldne bodo vremenske razmere po državi povsem zimske, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Na prometno-informacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena z zimsko opremo, vozniki pa naj se na pot odpravijo le, če bo to nujno.

⚠️ Brez ustrezne zimske opreme se jutri nikar ne odpravljajte na ceste. Snežinke bodo dosegle tudi morje. Na meji med...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 05. april 2021

Večji del države so zajele padavine, ki so zjutraj ponekod začele prehajati v sneg. Sneženje je sprva zajelo predvsem vzhodni del države in višje ležeče predele Gorenjske, dež počasi prehaja v sneg tudi po drugih delih države. Težav kljub napovedim za zdaj še ni, je pa več sneženja pričakovati v prihodnjih urah.

Ohladilo se bo po vsej državi

"Izrazita hladna fronta preplavlja Slovenijo," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Severovzhod države je že dosegla ohladitev. Meja sneženja se je na Koroškem, v Podravju in Prekmurju spustila do nižin. Tam bo sicer zapadlo najmanj snega. Ponekod močno sneži. V prihodnjih urah bo ohladitev hitro preplavila vso državo, razširile pa se bodo tudi padavine."

V prihodnjih urah bo povsod zelo zimsko! 🌨️❄️ Izrazita hladna fronta preplavlja Slovenijo. Severovzhod države je že...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 05. april 2021

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob 7. uri močno snežilo v Slovenj Gradcu in Ratečah, prav tako je snežilo v Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Cerkljah ob Krki ter na denimo na Lisci. V Lescah in Črnomlju so padala ledena zrna, v Ljubljani pa dež s snegom. Rahlo je snežilo tudi na Kredarici.

Med Primorsko in Notranjsko zameti

V prihodnjih urah je po napovedih pričakovati, da bo začelo snežiti tudi drugod po državi. Kot opozarjajo na Arsu, bo veter na prehodu med Notranjsko in Primorsko prenašal sneg in gradil zamete. Razmere bodo po napovedih danes zjutraj in dopoldne marsikje povsem zimske. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.

PIC opozarja. da je obvezna zimska oprema. "Na pot se odpravite le, če je nujno in samo z zimsko opremo," poudarjajo pri PIC-u. "Pred potjo vozilo očistite, prilagodite hitrost in varnostno razdaljo, ne prehitevajte plužnih skupin ter se pred potjo pozanimamjte o stanju na cestah."

Popoldne plohe, morda kakšna tudi snežna

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno, so za STA pojasnili na Arsu. Kljub vremenski napovedi pa pozebe danes še ne pričakujejo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 08:09 06.april 2021.

    kot po navadi vsako leto ob tem času gre za NATO vaje v zimskih razmerah in njihovo veselo uničevanje naše narave trenutno predvsem sadnega drevja. Fronta pa kot vedno prihaja iz letalske baze Aviano, Kemične sledi letal se vlečejo od ...prikaži več Italije do Finske in iz te tople jugozahodne smeri se nam je v eni uri med 7 in 8 uro zjutraj temperatura spustila za 8 stopinj Iz te smeri se gibljejo tudi oblaki, Na Sat24.com je to lepo razvidno.