Slovenija
2782 ogledov

Kaos na avtocesti: Če res ni nujno, nikar z avtom na cesto

promet Saša Despot
Ne glede na datum je v teh zimskih razmerah obvezna zimska oprema.

Sneži po vsej državi, sledile bodo še tri zelo hladne noči. V zimskih razmerah je ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema.

Tovorna vozila se izločajo na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Kopru ter Iz smeri Fernetičev in Kozine proti Ljubljani!

Sneg cestne kamere Vreme Slovenija Pozor: Sneg po vsej državi, takšne so razmere na cestah Zdrs tovornjaka na snegu opozorilo Avto Dars voznike opozarja, kje bodo snežni zameti

Na primorski avtocesti na območju Razdrtega in Senožeč nastajajo zastoji v obe smeri. Zaradi zdrsa tovornih vozil je oviran promet med Senožečami in Razdrtim ter v Hrastju na glavni cesti Postojna - Pivka - Ilirska Bistrica.

Velik del primorske avtoceste je zasnežen. ⚠ Nastaja kaos. Tam bo zelo močno snežilo še nekaj ur. Brez zimske opreme danes nikamor! ;) Poročajte o stanju pri vas. Spletna kamera: drsc.si

Posted by Neurje.si on Tuesday, April 6, 2021

Zaradi prometne nesreče na cesti Kranj - Medvode pri Jeprci promet poteka izmenično enosmerno, med Jeprco in Mejo je cesta zaprta. Obvoz je po lokalnih cestah. Zaprta je tudi cesta Medvode – Zbilje.

Na cestah čez Ljubelj in Vršič so obvezne verige.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Zavrč, Gruškovje, Dobovec in Obrežje.

Zgostitve prometa nastajajo tudi zaradi del na ljubljanski vzhodni obvoznici.

Na prometnoinformacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, v vozilih je ob zimskih razmerah obvezna zimska oprema, čeprav je 15. marec, do katerega je zimska oprema predpisana, že mimo.

Voznike pozivajo tudi, naj se na pot odpravijo le, če je to nujno, se pred tem pozanimajo o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa prilagodijo vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Popoldne se bodo oblaki trgali, nastalo bo še nekaj snežnih ploh, burja bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Popoldne bo prehodno zapihal severozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do okoli -12, ob morju okoli -1, najvišje dnevne od 4 do 10 stopinj Celzija.

 

Sneg Slovenija Nove podrobnosti o torkovem sneženju Sneg Slovenija Toliko snega lahko zapade v torek
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.