Slovenija
54059 ogledov

Nove podrobnosti o torkovem sneženju

Sneg Epa
V torek zjutraj in dopoldne lahko pričakujemo sneg v večjem delu države. To kažejo zadnji izračuni.

Po tem, ko smo že izkusili nekaj dni zelo toplega vremena, prvi aprilski torek sledi pravi šok. Večji del Slovenije bo zjutraj in dopoldne zasnežilo. "Glede na zadnje izračune meteoroloških modelov bo po večini nižin zapadlo od 5 do 15 cm snega, v južni polovici Slovenije lokalno tudi od 15 do 20 cm. Manj snega bo v Podravju in Pomurju, kjer ga bo predvidoma zapadlo manj kot 5 cm. V višje ležečih krajih bo snega hitro več. Nad okoli 600 m nadmorske višine ga bo po večini Slovenije zapadlo od 15 do 25 cm, v južni Sloveniji lokalno tudi od 30 do 40 cm," napoveduje vremenski portal neurje.si. V nižjih predelih Primorske lahko pričakujejo nekaj snežnik, po nekoliko dvignjenih planotah Primorske pa lahko zapade do okoli 5 centimetrov snega. 

Kaj napoveduje Arso?

Danes popoldne bo oblačnost začela naraščati. Pihal bo jugozahodnik. Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. 

Jutri dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, oblaki se bodo trgali, nastalo bo nekaj snežnih ploh. Na Primorskem bo zjutraj pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 8 °C, piše Arso. 

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne snežne plohe. Burja bo oslabela. V četrtek bo sončno vreme z mrzlim jutrom. Na agenciji za okolje opozarjajo, da bo tako v sredo kot v četrtek zjutraj nevarnost pozebe. 

vremenska dolgoročna napoved | Avtor: Arso Arso

V četrtek in petek kaže na deloma jasno vreme, v petek bo predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije že več oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj še mrzlo, slana in pozeba bosta precej verjetni v večjem delu Slovenije. V soboto bo ob jugozahodnem vetru še dokaj sončno, od nedelje do torka pa je verjetnost za padavine znatna.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.