ACH Volley pripeljal odbojkarskega zvezdnika, kapetana reprezentance

Foto: Epa
Foto: Epa
Kapetan makedonske odbojkarske reprezentance je postal najnovejša okrepitev ekipe ACH Volley Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Pri ACH Volley Ljubljana po prihodu dveh slovenskih in dveh srbskih reprezentantov nadaljujejo s kadrovanjem. Tokrat so v zmajevo gnezdo zvabili pravega zvezdnika evropske odbojke, kapetana makedonske reprezentance Nikolo Gjorgieva.

35-letni izkušeni Makedonec, ki igra na položaju korektorja, je v svoji dosedanji karieri zastopal barve številnih evropskih velikanov, med katerimi najbolj izstopajo Paris Volley, VfB Friedrichshafen ter İnegöl Belediyesi, od koder tudi prestopa v Ljubljano.

Foto: Epa Nikola Gjorgiev

Pot ga je ponesla tudi v deželo vzhajajočega sonca, kjer se je v sezoni 2016/2017 s Toray Arrows veselil naslova
japonskega prvaka. Klub ACH Volley Ljubljana pa bo tako enajsti klub v bogati karieri Gjorgieva.

196 centimetrov visoki Gjorgiev je že nemalokrat opozoril nase z vrhunskimi predstavami tako v dresu reprezentance kot tudi v klubskih barvah. Kar tri leta zapored je bil izbran za najboljšega napadalca v evropski srebrni ligi.

Gjorgiev je sicer tudi stari znanec slovenskega občinstva, saj je leta 2019 na Evropskem prvenstvu slovenski reprezentanci prizadejal enega izmed dveh porazov v skupinskem delu tekmovanja.

Foto: Epa Nikola Gjorgiev

"Sem zelo vesel in počaščen, da prihajam v tako organiziran klub. Že od malih nog spremljam ACH in vedno je bil moj cilj, da nekoč tukaj tudi zaigram. Na Ljubljano me vežejo lepi spomini, saj smo tukaj z makedonsko reprezentanco zmagali tekmo evropskega prvenstva leta 2019 ravno proti domači zasedbi," je ob podpisu pogodbe povedal Gjorgiev, ki prav tako ni skrival veselja nad sestavo ekipe v prihodnji sezoni:

"Ekipa, ki se sestavlja za bodočo sezono je zelo močna in sposobna klub popeljati do vseh domačih lovorik ter do odmevnega rezultata v evropskih tekmovanjih. Hvala klubu ACH Volley za zaupanje."

Nova okrepitev oranžnih zmajev se trenutno nahaja na zasluženem odmoru do 11. julija, ko ga z reprezentanco Severne Makedonije čaka začetek priprav na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v mesecu septembru.

  Vrnitev po 8 letih ACH v svoje vrste pripeljal enega najboljših slovenskih igralcev Sestavljen mozaik Slovenski velikan razkril, kdo bo klub poizkusil popeljati do stare slave Kakšni okrepitvi! Slovenski velikan v svoje vrste zvabil dva reprezentanta svetovne velesile Odmevne okrepitve Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.