Borili so se za njegovo življenja, zdaj se vrača

Foto: Epa
Foto: Epa
Jakobsen se vrača na dirki po Turčiji.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Fabio Jakobsen se po hudih poškodbah glave in obraza po več kot osmih mesecih vrača v kolesarsko karavano na dirki po Turčiji med 11. in 18. aprilom. Jakobsen je 6. avgusta na dirki po Poljski po nepremišljeni potezi rojaka Dylana Groenewegna padel v ograjo v ciljnem sprintu, zdravniki pa so se nekaj dni celo boril za njegovo življenje.

Štiriindvajsetletnik je v zadnjih osmih mesecih prestal številne operacije obraza, na kolo pa se je vrnil konec novembra lani. Vmes je moral večkrat prekiniti proces treninga zaradi zdravstvenih posegov, v zadnjih tednih pa je nemoteno treniral z moštvom Deceuninck-Quick-step, ki ga je prijavila za dirko po Turčiji.

Grozljiv padec Jakobsen se bori za življenje, zdravnica razkrila obseg poškodb Video Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

"Dosegel sem že enega od ciljev; da se vrnem na dirke profesionalne ravni. Naslednji cilj je dobiti kakšno dirko. Vseeno pa menim, da je moj največji dosežek, da še vedno ljubim kolesarjenje ne glede na to, kaj se je zgodilo," je Jakobsen dejal v posnetku za belgijsko moštvo.

"Gre mi kar dobro, trenutno se posvečam fizični pripravi. Res je lepo, da sem znova del profesionalnega kolesarstva. Trenirati z moštvenimi kolegi, preživljati čas z njimi, jesti za isto mizo, to so tiste malenkosti, ki so zdaj zame zelo posebne," je še dodal 24-letnik.

Upa, da bo lahko v prihodnosti dosegel raven, na kateri je že bil kot eden najbolj talentiranih sprinterjev v karavani. V karieri je slavil na 18 dirkah.

Grozili tudi otroku Zvezda Jumbo-Visme tarča groženj s smrtjo: "Prejel sem zanko za svojega otroka!" Fabio Jakobsen Po hudem padcu razkril: "Bal sem se, da bom umrl!"

Medtem ko je moral Jakobsen več kot osem mesecev čakati na vrnitev v karavano po poškodbi, bo moral Groenewegen (Jumbo-Visma) na iztek devetmesečne kazni počakati še mesec dni, preden se bo podal na dirko po Madžarski od 12. do 16. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.