"Če bi kdo to trdil, bi mislil, da se mu je zmešalo"

Foto: Epa daniel kubeš
Slovenija in Češka sta z remijem druga drugi zaprli vrata v polfinale EP na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Slovenija in Češka sta se na zadnjih tekmi skupinskega dela v Varaždinu razšli brez zmagovalca (26:26) in tako ostali brez možnosti za napredovanje med najboljše štiri ekipe. "Daljši konec" so potegnili češki rokometaši, ki se bodo s Hrvati pomerili za končno peto mesto. Po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) peto mesto ne prinaša neposredne uvrstitve na SP 2019, tako da je smiselnost tekme vprašljiva, da ne rečemo brezpredmetna.

EHF šokira Preobrat: Tekma za peto mesto ne prinaša več ničesar!

V slovenskem taboru je po tekmi s Češko bilo nekaj razočaranja, a polfinala na tem evropskem prvenstvu niso odnesli Čehi, temveč sodniki. Kalvarija se je začela na uvodnem obračunu z Makedonijo in dosegla vrhunec na tekmi z Nemčijo, na kateri je Slovenija izgubila morda odločilno točko v boju za polfinale.

Tudi na zadnji tekmi slovenske izbrane vrste ni šlo brez napak, a torat je selektor Veselin Vujović, ki je s svojimi izjavami dodobra začinili letošnje prvenstvo, vse skupaj pospremil precej mirneje. "Na sodnike se ne bom izgovarjal, a v končnici tekme sta dosodila sporno sedemmetrovko v našo škodo, v našem zadnjem napadu pa nista dosodila sedemmetrovke v našo korist, čeravno bi jih po pravilih morala," je dejal.

Selektor: "Na sodnike se ne bom izgovarjal" Premalo Nov sodniški zaplet ob koncu, seveda v škodo Slovenije

Precej bolj zadovoljni so bili v češkem taboru, kjer pred začetkom prvenstva niso pričakovali tako dobrega rezultata. V izdihljajih srečanja s Slovenijo so imeli celo priložnost za zmago, a jim je veliko slavje preprečila vratnica. "Če bi mi nekdo povedal, da bomo napredovali v drugi del in da bomo imeli v zadnjih sekundah tekme še vedno možnosti za polfinale, mi mislil, da se mu je zmešalo. Takšen je šport. Tako igralci kot vodstvo ekipo smo dali vse od sebe. Občutek je res odličen," je po tekmi dejal češki trener Daniel Kubeš.

Video Vujović ni izbiral besed, a kdo bi mu zameril?

"Bilo je zelo blizu, na koncu nas je od zmage rešilo pet, šest centimetrov. Ponosen sem na fante in na vse, kar smo naredili. Morda mi je nekoliko žal, da ni bilo dovolj za zmago, a na igrišču smo pustili svoje srce," je zatrdil Kubeš, o obračunu z gostiteljico prvenstva pa dodal: "Proti Sloveniji smo našli dovolj moči, ne vidim razloga, zakaj bi bilo na zadnji tekmi kaj drugače.."

Čehi so prvenstvo začeli s katastrofalnim porazom proti Španiji (32:15), v nadaljevanju pa dvignili nivo svoje igre ter nanizali zmage nad Dansko (28:27), Madžarsko (33:27) in Makedonijo (25:24) ter vpisali poraz z Nemčijo (22:19) in remi s Slovenijo (26:26).

Komentar Pospravite apaurine, konec je

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.