Čeferin obračunal z Janšo in Co.: "Smilili bi se mi, če ne bi ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) med drugim tudi o možnosti vstopa na slovenski politični parket.
Oglej si celoten članek

Da Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) in eden najbolj spoštovanih ter uglednih slovenskih športnih funkcionarjev, ni pristaš aktualne slovenske oblasti, je splošno znano dejstvo.

Dovolj ima Čeferin obračunal s slovensko oblastjo: "Čim manj opravka z njimi!"

Predsedniku Uefe, ki je v zadnjem obdobju večkrat krizitiral ukrepe, retoriko in pristop k reševanju krize s strani vladajoče koalicije, se že dlje časa pripisujejo ambicije za preboj na politični parket, kar pa prvi mož Uefe odločno zavrača.

O politični klimi v državi in namišljeni grožnji, ki jo v njem vidijo nekateri pripadniki vladajočega režima, je 53-letni pravni strokovnjak spregovoril v intervjuju za Nedeljski dnevnik.

Slovenija Čeferin: "Tako so delali pred več kot 70 leti v Nemčiji"

Foto: Epa aleksander čeferin "V aktualno politično dogajanje se težko spustim. Gre za lokalno politično tekmo, za katero nimam ne časa ne volje. Sicer me veseli, da ti, ki me ne marajo ali pa se me bojijo, mislijo, da sem pri tem nek velik akter. V resnici pa nimam dovolj informacij o vsem tem, kdo se s kom pogovarja. Govorice mi pripisujejo, da sem se menda pogovarjal s poslanci stranke SMC, pri čemer nikogar od njih še nisem videl in ne poznam. Menda se pogovarjam tudi s Šarčevim svetovalcem za varnost Damirjem Črnčecem, ki sem ga v življenju enkrat videl pred desetimi leti na nekem predavanju… Tako, da se očitno vključujem na neki nadnaravni ravni," je kakršnekoli politične apetite ovrgel Čeferin.

Očitki Čeferinov odgovor Janši o širjenju Covida-19: "Nesmiselno in trapasto!"

"Je pa zanimivo videti, kako strah jih je. Pri teh ljudeh sem vseeno pričakoval malo več trdnosti, mislil sem, da so bolj pogumni. Pa niso. Predvsem so nebogljeni in so se v izrednih razmerah, v katerih naj bi po prepričanju nekaterih funkcionirali dobro, popolnoma izgubili," je dodal.

Slovenski politiki še očita, da se uspeh v naši državi tretira kot sramoto. "Moraš biti neuspešen, ubogljiv in moraš imeti tviter," je predsednika vlade Janeza Janšo, ki ga poimensko sicer ni imenoval, še zbodel Čeferin.

'Frajer in luzer' Ališič ostro komentiral nesoglasja med Janšo in Čeferinom

"Negativci so glasni, a so v manjšini. Pozitivni ljudje niso agresivni, ne zmerjajo, žalijo in ponižujejo, ne pišejo anonimnih pisem in sovražnih komentarjev na spletu," je povedal in opozoril na nevarnost, ki jo predstavljajo Janša in njegova ekipa: "Ti ljudje so v stiski in bi se mi smilili, če ne bi bili zaradi svojega formalnega vpliva nevarni."

Zažugal Čeferin: Dovolj ustrahovanja in apokaliptičnih napovedi!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 39

  • 21:23 14. Januar 2021.

    vidim, da so troli nasli ta portal, whalecum

  • 12:41 14. Januar 2021.

    Spoštovani g. naj se briga za šport, ne pa za politiko. Nikjer vsvetu športa ti dve funkciji nista združljivi

  • 07:33 14. Januar 2021.

    Ubogi narod, sedaj še grožnja z Ćeferinom predsednikom!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.