Šport > Nogomet
62189 ogledov

Čeferin obračunal z Janšo in Co.: "Smilili bi se mi, če ne bi ..."

aleksander čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) med drugim tudi o možnosti vstopa na slovenski politični parket.

Da Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) in eden najbolj spoštovanih ter uglednih slovenskih športnih funkcionarjev, ni pristaš aktualne slovenske oblasti, je splošno znano dejstvo.

aleksander čeferin Dovolj ima Šport Čeferin obračunal s slovensko oblastjo: "Čim manj opravka z njimi!"

Predsedniku Uefe, ki je v zadnjem obdobju večkrat krizitiral ukrepe, retoriko in pristop k reševanju krize s strani vladajoče koalicije, se že dlje časa pripisujejo ambicije za preboj na politični parket, kar pa prvi mož Uefe odločno zavrača.

O politični klimi v državi in namišljeni grožnji, ki jo v njem vidijo nekateri pripadniki vladajočega režima, je 53-letni pravni strokovnjak spregovoril v intervjuju za Nedeljski dnevnik.

čeferin Slovenija Čeferin: "Tako so delali pred več kot 70 leti v Nemčiji"

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa
"V aktualno politično dogajanje se težko spustim. Gre za lokalno politično tekmo, za katero nimam ne časa ne volje. Sicer me veseli, da ti, ki me ne marajo ali pa se me bojijo, mislijo, da sem pri tem nek velik akter. V resnici pa nimam dovolj informacij o vsem tem, kdo se s kom pogovarja. Govorice mi pripisujejo, da sem se menda pogovarjal s poslanci stranke SMC, pri čemer nikogar od njih še nisem videl in ne poznam. Menda se pogovarjam tudi s Šarčevim svetovalcem za varnost Damirjem Črnčecem, ki sem ga v življenju enkrat videl pred desetimi leti na nekem predavanju… Tako, da se očitno vključujem na neki nadnaravni ravni," je kakršnekoli politične apetite ovrgel Čeferin.

aleksander čeferin Očitki Šport Čeferinov odgovor Janši o širjenju Covida-19: "Nesmiselno in trapasto!"

"Je pa zanimivo videti, kako strah jih je. Pri teh ljudeh sem vseeno pričakoval malo več trdnosti, mislil sem, da so bolj pogumni. Pa niso. Predvsem so nebogljeni in so se v izrednih razmerah, v katerih naj bi po prepričanju nekaterih funkcionirali dobro, popolnoma izgubili," je dodal.

Slovenski politiki še očita, da se uspeh v naši državi tretira kot sramoto. "Moraš biti neuspešen, ubogljiv in moraš imeti tviter," je predsednika vlade Janeza Janšo, ki ga poimensko sicer ni imenoval, še zbodel Čeferin.

Miran Ališič 'Frajer in luzer' Šport Ališič ostro komentiral nesoglasja med Janšo in Čeferinom

"Negativci so glasni, a so v manjšini. Pozitivni ljudje niso agresivni, ne zmerjajo, žalijo in ponižujejo, ne pišejo anonimnih pisem in sovražnih komentarjev na spletu," je povedal in opozoril na nevarnost, ki jo predstavljajo Janša in njegova ekipa: "Ti ljudje so v stiski in bi se mi smilili, če ne bi bili zaradi svojega formalnega vpliva nevarni."

čeferin Zažugal Šport Čeferin: Dovolj ustrahovanja in apokaliptičnih napovedi!
Komentarjev 39
  • igorgeus 21:23 14.januar 2021.

    vidim, da so troli nasli ta portal, whalecum

  • rozi6 12:41 14.januar 2021.

    Spoštovani g. naj se briga za šport, ne pa za politiko. Nikjer vsvetu športa ti dve funkciji nista združljivi

  • tsinigoj3@gmail.com 07:33 14.januar 2021.

    Ubogi narod, sedaj še grožnja z Ćeferinom predsednikom!