Conmebol si je premislil, Messi bo plačal precej več

Foto: Epa lionel messi
Južnoameriška zveza je naknadno izrekla novo kazen Argentincu zaradi njegovih izjav na letošnji Copi Americi.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi si je prislužil tri mesece suspenza južnoameriške zveze Conmebol. Razlog za tako visoko kazen so bržčas komentarji, ki jih je Messi izrekel na račun Conmebola po tekmi za tretje mesto na južnoameriškem prvenstvu, ko je zvezo obtožil korupcije. Ob tem bo moral plačati še 45.000 evrov denarne kazni.

Messi v tem času ne bo smel odigrati nobene tekme za argentinsko reprezentanco, so danes še sporočili iz Conmebola, kjer niso specificirali, zakaj je Messi sploh prejel kazen, poroča francoska agencija AFP.

Drobiž Messijev prvi odziv na smešno nizko kazen

Po malem finalu 6. julija na Copi Americi, Argentinci so premagali Čile z 2:1, je argentinski virtuoz dejal: "Bilo je premalo spoštovanja do naše ekipe. Lahko bi naredili tudi mi kaj bolje, toda obenem nam niso pustili do finala. Korupcija in sodniki niso dovolili, da bi navijači uživali v finalu. To uničuje nogomet." Nato ni prišel niti na podelitev kolajn, ker "res ne bi smeli sodelovati pri tej korupciji".

Na zabavi Messija napadli na Ibizi, posredovali so varnostniki

Že pred tem pa si je skupaj s čilskim nogometašem Garyjem Medelom prislužil rdeč karton, zanj šele drugi v celotni nogometni karieri, čeprav so videoposnetki pokazali, da sam ni storil ničesar narobe, še poroča AFP. Zaradi kartona je bil tako in tako že suspendiran za eno tekmo kvalifikacij za mundial 2022.

Ob novi kazni bo tako Messi izpustil štiri prijateljske tekme gavčev, novembra pa bo spet lahko zaigral v dresu z državnim grbom.

Med dopustom Messijevo vozilo pregledali zaradi bombe

Foto: Epa lionel messi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:56 3. Avgust 2019.

    Ja itak, ker si je drznil kritizirat sojenje bo kaznovan

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.