Pogačarjeva poškodba ima lahko zelo resne posledice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji kolesarski zvezdnik je zaskrbljen nad razsežnostjo poškodbe Tadeja Pogačarja.
Oglej si celoten članek

Padec slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja na dirki Liege - Bastogne - Liege, v katerem je utrpel dvojni zlom zapestja, bi lahko imel precejšnje posledice na nadaljevanje njegove kariere, svari nekdanji svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Philippe Gilbert.

Poškodba Drama Pogačarja! Padec odnesel sanje o ardenskem hat-tricku Smola Slaba novica, Pogačar po padcu na operacijo

Po ocenah zdravnika Jorisa Duerinckxa, ki je v nedeljo operiral najboljšega kolesarja na svetu, ima Pogačar lepe možnosti, da pravočasno okreva za nastop na dirki po Franciji, vendar se zna zgoditi, da bo 24-letnik s Klanca pri Komendi moral sprejeti določene kompromise, kar zadeva sam stil vožnje in položaj na kolesu. 

Foto: EPA Philippe Gilbert Na nevarnost dolgotrajnih posledic poškodbe je opozoril tudi Gilbert, nekdanji vrhunski kolesar, danes pa strokovni komentator televizijske mreže Eurosport.

"Še vedno je govora o večkratnem zlomu. Naprej bo treba videti, kakšne so sploh razsežnosti poškodbe," je navezavi na Pogačarjevo nesrečo povedal Gilbert. "Bojim se, da bi to lahko povzročilo togost. Lahko vpliva tudi na ramo in se zaradi tega spremeni položaj na kolesu. Lahko celo vpliva na preostanek njegove kariere."

"Po takšnih padcih, če se poškodba ne zaceli dobro, moraš spremeniti položaj na kolesu in prilagoditi svoje telo drugačnemu stilu vožnje, kar ima lahko precejšen vpliv. In vemo, da lahko na tako visoki ravni tekmovanja že en ali dva odstotka pomenita veliko razliko," je opozoril Gilbert.

Po operaciji Toliko časa bo Pogačar brez kolesa Poškodba Pogija Vodja ekipe UAE: Gre za zapleten poseg, ne vemo, kaj to pomeni za Tour

Do začetka francoske pentlje je še šest tednov. Pogačar naj bi počival približno mesec dni, nato bo začel s pripravami na prestižno dirko, katero je osvojil v letih 2020 in 2021.

Letošnja pomlad je bila za Pogačarja naravnost sanjska po zmagah na dirkah po Flandriji, Amstel Gold in Valonski puščici. Veljal je tudi za prvega favorita na Liege - Bastogne - Liege, a so se sanje o ardenskem hat-tricku razblinile s padcem.

Tako je izgledal Tadejeva ekipa prvič razkrila posnetke okrvavljenega Pogačarja Slišal padec Evenepoel spregovoril o Pogijevi nesreči: "Takoj sem vedel ..."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:02 28. April 2023.

    Ja, pogačka, podobno kot rogliček si postal ranljiv. Ni kaj, dobrim se to ne dogaja. A si mislil, da te …

  • 15:00 27. April 2023.

    Ko ga jebe, nej proba kaj vse je moral prestat Roglič!!

  • 14:30 27. April 2023.

    Te sklepne kosti so znane po slabši prekrvavljenosti in posledični aseptični nekrozi. Rešuje ga hitra operativna rekonstrukcija in mladost..Ne pozabiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.