Cuban o Dončićevi prihodnosti: Zavedamo se, da bo odšel, če ...

Foto: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban.
Luka Dončić in Mark Cuban.
Marc Cuban je spregovoril o prihodnosti svojega udarnega dvojca.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks so v minuli sezoni prišli do finala zahodne konference, slabo leto kasneje pa so že ostali brez možnosti za neposredno uvrstitev v končnico, z le desetim mestom pa se bodo morda še prebili do 'play-in' tekem. A za ta dosežek morajo zbrati zmago več od ekipe Oklahoma City Thunder, ki ima na medsebojnih tekmah boljše razmerje.

Luka Dončić ne skriva svojih frustracij zaradi neuspešne sezone, lastnik Mavericks Mark Cuban pa meni, da bo Slovenec še nekaj časa zagotovo potrpel v dresu njegovega moštva. A ne za večno. "Rad bi ostal tu celotno kariero, a njegovo zvestobo si moramo še prislužiti."

Huda kritika Oče košarkarja Dallasa grobo napadel Dončića

Opravičilo Soigralec obžaluje, kar je njegov oče storil Dončiću

NBA Liga zavrnila pritožbo Dallasa: Sodniki bi laho ravnali boljše, a ...

In kako naj bi jim to uspelo? "Osvojiti moramo prvenstvo. Čudežno, kako naslov vse pozdravi. Preden je Giannis Antetokounmpo postal prvak, so se vsi spraševali, kam bo odšel. Prepričani so bili, da ne bo ostal. Podobno je bilo z Dirkom Nowitzkim (preden so Mavs leta 2011 osvojili naslov; op.p.) mar ne? Ni superzvezdnika za katerega se ne bi spraševali, kaj bo naredil, če še ni osvojil lovorike."

Foto: Profimedia Irving Dončić

Cuban je izrazil tudi željo, da Dallas po tej sezoni zadrži Kyrieja Irvinga, čeprav vsaj za zdaj njuno sodelovanje ni prineslo uspeha na parketu: "Seveda bi si želel, da ostane. To bi mi bilo zelo všeč in prepričan sem, da imamo za to dobre možnosti. Govori mi, da je srečen tu, odlično se razumem z njim. Mislim, da je dober fant. Lahko vam povem, da je vse tisto, kar sem menil o njem zaradi medijev, 100-odstotno napačno."

Dallas lahko Irvingu ponudi najvišjo plačo, Cuban pa ni želel razkriti, če bodo Irvingu ponudili maksimalen možen znesek, se pravi 272 milijonov dolarjev za naslednjih pet let. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:51 7. April 2023.

    Zelo bom žalosten če bo odšel.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.