Direktor Vuelte po hudem incidentu: "Iskreno se opravičujemo"

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Branilec naslova Remco Evenepoel jo je grdo skupil po koncu tretje etape dirke po Španiji, v kateri je ugnal vso konkurenco.
Oglej si celoten članek

Direktor kolesarske dirke po Španiji Javier Guillén se je opravičil za nesrečo Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) kmalu po prečkanju ciljne črte tretje etapie Vuelte na vrhu Arinsala.

Video V cilju grda nesreča Remca, okrvavljeni Belgijec znova besnel Vuelta Remco zadal prvi udarec, eden glavnih favoritov že v hudih težavah

Evenepoel je v ponedeljkovi etapi, ki bi jo kaj kmalu lahko zaznamoval velik incident, če ne bi policisti pravočasno preprečili sabotažbe prokatalonskih aktivistov, v zaključnem sprintu ugnal Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), Juana Ayusa (UAE Team Emirates) in Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) ter spotoma prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Dobro razpoloženje mu je že trenutek zatem skazila nesreča, potem ko je v ciljnem prostoru trčil v predstavnico sedme sile in v padcu prebil arkado.

Več aretiranih Policisti preprečili sabotažo Vuelte, noro, kaj so našli v grmovju

"Obžalujemo, kar se je zgodilo v cilju tretje etape in se za to iskreno opravičujemo. Dogodek bomo skrbno preučili," je v pogovoru za Marco obljubil direktor dirke. "Vse je potekalo po planu. V cilju se nam je pripetila manjša nezgoda, v kateri jo je skupil Evenepoel. Morda bi to lahko preprečili. Organizacijskih težav ne gre spregledati."

Nosilec rdeče majice Evenepoel je opravičilo sprejel.

"Še enkrat sem si ogledal posnetke in vidi se, da je bilo po ciljni črti premalo prostora. Organizatorji so se opravičili, spoznali so, da so storili napako. Se pač zgodi. Danes je nov dan, veselim se nadaljevanja dirke. V življenju so še hujše stvari, kot je luknja v glavi. Glede na vse sem imel kar srečo," je pred peto etapo dejal Belgijec.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:01 30. Avgust 2023.

    Če že kdo, potem bi se opravičiti moral Remco, ker hitrosti ni prilagodil razmeram na cesti, ha, ha, ha... Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.