Dobra novica za Rogliča

Foto: Epa
Foto: Epa
Pri nizozemski ekipi so potegnili potezo, ki bo všeč tudi slovenskemu asu.
Oglej si celoten članek

Pri ekipi Jumbo-Visma so po Woutu van Aertu za tri leta podaljšali pogodbo tudi z Američanom Seppom Kussom. Šestindvajsetletni kolesar, ki ima tudi slovenske prednike, je bil izjemno pomemben pri zadnjih uspehih Primoža Rogliča na dirki po Španiji, kjer je bil Slovenčev prvi pomočnih v težkih gorskih etapah.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo z ekipo. V zadnjih treh letih sem se odlično počutil pri Jumbo-Vismi, vsi v strokovnem štabu in vsi kolegi v moštvu so poskrbeli, da je to zame prijetno okolje," je ob podaljšanju sodelovanja z nizozemskim moštvom dejal Kuss.

Ta se je v zadnjih sezonah prelevil v izjemnega Rogličevega pomočnika, leta 2019 pa je vseeno prišel tudi do etapne zmage na Vuelti, lani pa je po padcu in odstopu slovenskega zbvezdnika dobil proste roke za zmago na etapi na kriteriju Dauphiné.

Je to mogoče? Šokanten podatek o dresih, ki jih Primož Roglič nosi na dirkah Pa ne že spet! Roglič razkril, da je poškodba hujša, kot so pričakovali

"Sepp je trenutno eden najboljši hribolazcev v kolesarski karavani. Zrastel je v kolesarja, ki lahko izkoristi svoje priložnosti, a je hkrati izjemno pomemben pri pomoči kapetanom ekipe. Tudi sam vse bolj postaja vodja, v naslednjih letih ga bomo vodili k temu, da odkrije svoje meje," pa je mnenje podal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

Foto: Epa Sepp Kuss

Le peščica kolesarjev ima sicer že sklenjene pogodbe za leto 2024, Sepp pa se je v tem pogledu znašel v družbi Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), Giulia Cicconeja (Trek-Segafredo), Rudyja Molarda in Valentina Madouasa (Groupama-FDJ) ter Maximiliana Schachmanna (Bora-Hansgrohe).

Roglič ima z Jumbo-Vismo sklenjeno pogodbo za let 2023, ob njem pa tudi Dylan Groenewegen, Sam Oomen, Gijs Leemreize, Olav Kooij in Eduardo Affini.

Foto Tako je Rogličeva izbranka tolažila zlomljenega šampiona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.