Šport
17796 ogledov

Dobra novica za Rogliča

Sepp Kuss Epa
Pri nizozemski ekipi so potegnili potezo, ki bo všeč tudi slovenskemu asu.

Pri ekipi Jumbo-Visma so po Woutu van Aertu za tri leta podaljšali pogodbo tudi z Američanom Seppom Kussom. Šestindvajsetletni kolesar, ki ima tudi slovenske prednike, je bil izjemno pomemben pri zadnjih uspehih Primoža Rogliča na dirki po Španiji, kjer je bil Slovenčev prvi pomočnih v težkih gorskih etapah.

"Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo z ekipo. V zadnjih treh letih sem se odlično počutil pri Jumbo-Vismi, vsi v strokovnem štabu in vsi kolegi v moštvu so poskrbeli, da je to zame prijetno okolje," je ob podaljšanju sodelovanja z nizozemskim moštvom dejal Kuss.

Ta se je v zadnjih sezonah prelevil v izjemnega Rogličevega pomočnika, leta 2019 pa je vseeno prišel tudi do etapne zmage na Vuelti, lani pa je po padcu in odstopu slovenskega zbvezdnika dobil proste roke za zmago na etapi na kriteriju Dauphiné.

Primož Roglič Je to mogoče? Šport Šokanten podatek o dresih, ki jih Primož Roglič nosi na dirkah Primož Roglič Pa ne že spet! Šport Roglič razkril, da je poškodba hujša, kot so pričakovali

"Sepp je trenutno eden najboljši hribolazcev v kolesarski karavani. Zrastel je v kolesarja, ki lahko izkoristi svoje priložnosti, a je hkrati izjemno pomemben pri pomoči kapetanom ekipe. Tudi sam vse bolj postaja vodja, v naslednjih letih ga bomo vodili k temu, da odkrije svoje meje," pa je mnenje podal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

Sepp Kuss | Avtor: Epa Epa

Le peščica kolesarjev ima sicer že sklenjene pogodbe za leto 2024, Sepp pa se je v tem pogledu znašel v družbi Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), Giulia Cicconeja (Trek-Segafredo), Rudyja Molarda in Valentina Madouasa (Groupama-FDJ) ter Maximiliana Schachmanna (Bora-Hansgrohe).

Roglič ima z Jumbo-Vismo sklenjeno pogodbo za let 2023, ob njem pa tudi Dylan Groenewegen, Sam Oomen, Gijs Leemreize, Olav Kooij in Eduardo Affini.

Primož Roglič Foto Šport Tako je Rogličeva izbranka tolažila zlomljenega šampiona
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice